08-01-2017 – Het Rally Team Leemans wil voor het aankomende rallyseizoen een nieuwe stap gaan zetten. Het team, bestaande uit de twee felgele wagens van vader en zoon Leemans, hebben namelijk een nieuw rallywapen aangeschaft voor 2017: een Citroën DS3 R3. Het zal daarmee een volgende stap zijn voor de negentienjarige Roald Leemans, die afgelopen jaar nog zijn debuut maakte in de rallysport.

Afgelopen jaar maakte Roald Leemans, zoon van de welbekende Ronald Leemans, zijn debuut in de rallysport. In de Opel Astra GSi, de wagen waarmee zijn vader eind jaren ;90 ook nog in actief was, ging hij de strijd aan tijdens vrijwel alle wedstrijden van het Nederlands (Short) Rally Kampioenschap, en dat ging hem gelijk zeer goed af. Leemans JR wist namelijk met uitstekende resultaten uit de bus te komen, en won zelfs de Opel Fwd Challenge, waarmee hij moest afrekenen met een aantal, toch ervaren, coureurs. Roald kijkt dan ook met een goed gevoel terug op het afgelopen seizoen.

“Het rallyseizoen 2016 was mijn debuutseizoen,” legt Roald uit, “En het was dan ook vooral mijn doel om ervaring op te doen. Het rallyspel was voor mij helemaal nieuw en dus moest ik het allemaal nog ontdekken. Ondanks een slippertje tijdens het proefrijden, en in Twente een klein foutje met voor de rest geen schade, is het seizoen eigenlijk goed gegaan. We hebben veel ervaring opgedaan, lekker gereden, en zijn tevens nog OFC-kampioen geworden. En ik wil iedereen dan ook bedanken die mij hierbij geholpen hebben! En natuurlijk mijn ouders die mij ook helpen om het allemaal mogelijk te maken, daar ben ik hen ook heel dankbaar voor!”

Voor 2017 zocht Roald echter naar een nieuwe uitdaging. Deze heeft hij kunnen vinden in een Citroën DS3 R3T. ” We hebben uiteindelijk gekozen voor een DS3, vooral omdat het een jonge auto is. Een auto die natuurlijk helemaal gebouwd is voor de rally in principe en waarmee ik later verder zou kunnen groeien door er een DS3 R3 Max van te maken”. Ten opzichte van de Opel Astra zijn er volgens hem dan ook veel voordelen, “Deze auto is veel jonger en ook helemaal door Citroën ontwikkeld. Dat merk je ook aan alles. De snelheid is beter, de wegligging is beter, en ook met de bouw van de auto. Kortom: Er is overal over nagedacht.”

De planning voor volgend jaar is bij het team ook al zo goed als duidelijk: “Ik ga volgend jaar gewoon het hele Nederlandse kampioenschap rijden en probeer ook wat Belgische wedstrijden te gaan rijden maar welke dat worden moeten we nog even kijken. Komend jaar probeer ik gewoon te wennen aan de auto en ik zie wel hoe het gaat. Het is natuurlijk een grote stap vergeleken met de Astra, dus ik ga proberen zo hoog mogelijk te komen en dezelfde progressie te maken als met de Astra”, aldus Roald Leemans.

Hieronder vindt u nog wat impressies van het nieuwe rallywapen dat we komend seizoen in actie zullen gaan zien. Hoogstwaarschijnlijk zal de eerste wedstrijd voor het team dus de Zuiderzee Rally zijn, die zal worden verreden op zaterdag 18 maart 2017.

Reactie op “Rally Team Leemans onthult nieuwe rallywapen voor 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.