Foto: www.sporza.be

04-05-2015 – Na een spannende en zware zaterdag maakten de rijders zich op voor de laatste 10 KP’s. Voorlopig staat Benoit Allart in zijn Skoda Fabia WRC (verrassend) aan de leiding. Voor een actueel verslag van de eerste dagen kunt u hier terecht.

Het was al gauw duidelijk dat ook de laatste 10 proeven erg listig was voor de rijders. Zo gleed de supersnelle Porsche van Tim van Parijs de baan af, waardoor hij helaas uit moest vallen en de 1e positie in de GT klasse doorgaf aan oud-Belgisch kampioen Van de Wauwer, die overigens, na meer dan 10 jaar afwezigheid in Namur, een erg sterke wedstrijd reed. Vooraan was het echter nog altijd Allart die een grote voorsprong had op de Fiesta WRC van Xavier Bouche.

Bouche had inmiddels wel andere doelstellingen, aangezien Loix (3e) en Cherain (4e) gevaarlijk dichtbij kwamen. Toch wist Bouche beiden rijders voorlopig achter zich te houden. De achterstand begon op te lopen naar een minuut, waarmee Allart bewees echt sterker te zijn tegenover de ‘grote mannen’ in Namur. De spanning was echter op te zoeken bij het duel om het podium, tussen de heren Freddy Loix en Cédric Cherain.

Achter zich bevind, op een inmiddels grote achterstand, Vincent Verschueren, die na twee teleurstellende resultaten in Spa en Tielt eindelijk weer eens het geluk aan zijn kant heeft. Verschueren gaat de 5e positie, als er niks gebeurd, makkelijk behouden, gezien de grote gaten in het klassement. Terug naar de top 3, waar blijkt dat in de slotfase van de wedstrijd Allart heel veel tijd laat liggen, waardoor Xavier Bouche ineens weer terug is in het duel om de eindzege.

Dit is het teken voor Cherain en Loix, die volop de aanval ingaan, waardoor de top 4 ineens weer meestrijd om de eindzege. Allart geeft echter na zijn snelle optreden teveel weg, waardoor Bouche de leiding nu kan overnemen. Verrassend laat ook Bouche op KP25 wat liggen, waardoor Loix en Cherain nu binnen de 10 seconden achterstand rijden. Bij de GT’s is het overigens Van de Wauwer die de winst pakte. Hij had weinig last van Patrick Snijers, die door het uitvallen van dag 1 met een normtijd reed.

Tot slot de laatste proef ‘Bois de Villiers’, die goed doet aan 9 km op snelheid. Loix gaat hier de aanval in, en pakt dan verrassend de leiding af van Allart. Cédric Cherain, die Loix op deze rondkoers nog wat ophield, eindigt als 2e. Totdat blijkt dat Loix te laat was aangekomen bij de laatste tijdscontrole, waardoor hij 20 seconden tijdstraf ontvangt. Hierdoor zakt Loix terug naar de 4e positie.

Loix beweert zelf echter dat de schuld bij Cherain ligt, die hem had gehinderd tijdens de laatste proef. Hij diende gisteravond beroep in bij de sportieve commissie, die 24 uur de tijd heeft om eventueel een ander besluit te nemen. Cédric Cherain is nu dus de (voorlopige) winnaar van de Rallye de Wallonie. De winst voor de Nederlanders ging overigens naar Jacco Hartog, die eigenlijk na het uitvallen van Faes en Van Iersel dit in handen geschoven kreeg. Bij diverse aanpassingen aan de uitslag vooraan houden we u op de hoogte! De volgende rally op de kalender is de Sezoensrally Bocholt, die van 15-16 mei verreden wordt, ook wij van Rally-World zijn daarbij om u het actuele nieuws rondom deze rally te bezorgen.

Uitslag Rallye de Wallonie 2015:

1. C. Cherain / A. Leyh (Citroën)

2. X. Bouche / K. Fernandez (Ford – +12.6)

3. B. Allart / T. Surson (Skoda – +15.2)

4. F. Loix / J. Gitsels (Skoda – +18.7)

5. V. Verschueren / S. Prévot (Citroën – +2:48.2)

31. J. Hartog / M. Kustermans (Opel – +39:22.4)

Reactie op “Rallye de Wallonie 2015 beslist…?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.