Rally-World

Feel the world of Rally

Rallye de Wallonie dreigt niet door te gaan

Donkere wolken pakken zich deze dagen samen in rally liefhebbend België. Diverse rally’s in de provincie Luik lijken namelijk de dupe te gaan worden van het tragische ongeval in de Rallye du Condroz begin november. De rallyevenementen zijn als gevolg daarvan onderdeel van debat geworden bij het verstrekken van vergunningen.

In Hamois was de Rallye de Wallonie zo al een punt op de laatste gemeenteraad. Lucien Lemoin, Ecolo-adviseur, vroeg zich zo openlijk af of de wedstrijd komend jaar wel verreden moet worden. Daarmee pakken zich donkere wolken samen, en niet alleen voor de Rallye de Wallonie. Ook de Rallye de Hannut lijkt namelijk het slachtoffer te gaan worden na het noodlottige ongeval van de Rallye du Condroz. Het evenement stond gepland in het weekend van 11 en 12 maart 2023, maar diverse bronnen bevestigen nu dat het stadsbestuur de rally niet door laat gaan.

Eerder dit jaar werd ook al de Boucles Clavieroises afgelast in de provincie Luik, en daarmee dreigen ook andere evenementen in de desbetreffende provincie onder druk komt te staan. Het is afwachten welke gevolgen dit zal hebben voor de Rallye de Wallonie, het Criterium Jean-Louis Dumont en uiteraard de Rallye du Condroz zelf, maar het ziet er vooralsnog niet heel rooskleurig uit voor de Belgische rallysport.

Share this…