Rally-World

Feel the world of Rally

Rallylegende Ken Block (55) overleden na noodlottig ongeval

De Amerikaanse rallycoureur en stuntrijder Ken Block is maandag op 55-jarige leeftijd overleden. Hij kwam om het leven bij een sneeuwscooterongeluk in Utah, de Verenigde Staten. De lokale politie bevestigde dat een 55-jarige man is overleden nadat zijn sneeuwscooter op een steile helling kantelde en bovenop hem terecht kwam.

Block begon zijn carrière als professioneel rallyrijder in Amerika in 2005, waar hij tijdens zijn debuutseizoen gelijk werd uitgeroepen tot ‘Rookie of the Year’. Binnen twee jaar promoveerde hij naar het wereldkampioenschap, maar in 2010 werd zijn status op het wereldtoneel groter toen hij een contract tekende bij Ford voor wat aanvankelijk bekend stond als het Monster World Rally Team. oor zijn band met Ford debuteerde hij in 2012 ook in het Global Rallycross Championship. In 2015 werd hij in dat kampioenschap tweede waarna hij voor het volgende jaar overstapte naar het WK rallycross. De afgelopen jaren was hij voornamelijk in eigen land actief.

Block brak als beroemdheid vooral door vanwege zijn populaire Gymkhana-video’s op YouTube. Sinds de eerste aflevering in 2008 nam de Amerikaan talloze videos op waarin hij met indrukwekkende auto’s de meest extreme stunts uithaalde. Vaak gingen de beelden viral op social media, zijn videos werden sinds het begin zo’n 500 miljoen keer bekeken. Hij wist als geen ander hoe de kijkers verrast konden worden met zijn stunts. Aan het begin van 2021 maakte Block bekend dat Hoonigan de samenwerking met Ford had beëindigd. Kort daarna werd duidelijk dat Block een contract met Audi getekend had. In oktober verscheen daarna de eerste video, genaamd Elecrickhana. Block reed met een elektrisch aangedreven concept Audi S1 rallywagen over de strip van Las Vegas.

Ken Block laat een vrouw en drie kinderen achter. Zijn 16-jarige dochter Lia is ook steeds vaker te zien in de Hoonigan video’s en lijkt uit hetzelfde hout gesneden als haar vader. Het verlies zal ongelofelijk zwaar vallen voor de familie en het Hoonigan team.

Share this…