Heuvel ASnl

Foto: www.autosport.nl

19-04-2015 – Afgelopen zaterdag werd de tweede ronde van het NK rally verreden, de Rally van Putten 2015! 8 klassementsproeven over ongeveer 120 kilometers! Hier een actueel verslag van deze tweede editie.

De organisatie werd gerustgesteld met mooi weer, na de zware regenbuien van de vorige editie. De topfavorieten voor het NK rally zijn voorlopig Kevin Kooijman, Arjen de Koning, Jasper van den Heuvel, Antoine van Ballengooijen en Piet van Hoof. De laatst genoemde kon er helaas niet bij zijn vanwege een griep, maar werd daardoor vervangen door zijn zoon, Sander van Hoof, die vorig jaar een verrassend 4e positie tijdens de Vechtdal Rally wist neer te zetten.

De rally begon met een boucle van 3 KP’s rondom Putten. Een rally die overigens van korte duur was voor Antoine van Ballengooijen en Johan Findhammer, die na de eerste kilometers hun auto al aan de kant konden zetten. Jasper van den Heuvel pakte in zijn thuiswedstrijd al gelijk 13 seconden op Arjen de Koning, die tweede werd. Daarachter stond o.a. de Hongaar Tibor Erdi, die deze wedstrijd ter voorbereiding neemt voor zijn volgende ERC wedstrijd. Erdi plaatst zich voorlopig voor een aantal groep N-rijders, en daarachter volgt de 350Z challenge, die voorlopig wordt geleid door Antoine Biesheuvel.

Terwijl Van den Heuvel zijn voorsprong uitbouwt, gaat het duel om de tweede positie tussen Kooijman en De Koning, het is echter Kooijman die op de vierde klassementsproef moet opgeven. Niet alleen hij, maar ook Erdi heeft intussen zijn kaart moeten inleveren, nadat hij een harde crash maakte (hier te zien). Het begon een erg slagveld te worden ondertussen. De Nissan 350z leiding werd voorlopig genomen door Matthias Boon, maar ook hij moest even later de wedstrijd staken. Waardoor Klippel daar de leiding nam en uiteindelijk de winst zou pakken in deze klasse,

Het was echter Van den Heuvel die, ondanks zijn thuisvoordeel, veel sterker was dan de rest van het deelnemersveld. Na 5 proeven hadden Van den Heuvel en Bakker al ruim een minuut voorsprong op Arjen de Koning, die ondertussen steeds meer moeite kreeg om de sterk rijdende Sander van Hoof achter zich te houden. Daarachter waren Vossen en Schapers in duel om de vierde positie algemeen. Marcel van Leeuwen stond na de eerste twee boucles op een zesde positie, met de Opel Adam van Timo van der Marel op zijn hielen.

Tot slot werd tweemaal de Harselaar nog verreden, waar inmiddels al een flinke vertraging was opgetreden, wat zorgde voor lange wachttijden voor zowel publiek als rijders. Bertram Altena mogen we deze wedstrijd overigens zeker niet buiten sluiten, hij reed een geweldige rally en was zelfs sneller dan de nieuwe Clio van Van Deijne en werd uiteindelijk zevende algemeen. Kevin van Deijne wist op de laatste maal Harselaar Altena toch nog te kloppen en werd daarmee beloond als 6e.

Maar wat gebeurde er vooraan? Het duel tussen De Koning en Van Hoof werd steeds spannender tot aan de laatste proef aan toe. Daar wist De Koning toch de nodige tijd te pakken om Van Hoof achter zich te houden. De Koning werd 2e en Van Hoof 3e algemeen. Maar op de Harselaar was het Van den Heuvel die over de proef heen vloog en in totaal anderhalve minuut pakte op de twee proeven van De Koning! Ongelofelijk, en daarmee een verdiende winst voor Van den Heuvel en Bakker die de leiding in het Nederlands Kampioenschap vast weten te houden. De winst in de Short Rally ging, na het uitvallen van Ruurd Osche, naar Hans Weijs. Verrassend tweede daar werd de Ascona van Janjur Monshouwer!

De volgende rally voor het NK is de 52e ELE Rally rondom Helmond. Jeroen Swaanen, Michiel Becx en Bob de Jong zullen daar een R5 battle aan gaan. En uiteraard staan de mannen uit het NK ook weer aan de start om de strijd met elkaar aan te gaan! De ELE rally wordt verreden op 29 en 30 mei, tot die tijd kunt u het actuele nieuws hier in de gaten houden.

Uitslag Rally van Putten 2015:

1. J. van den Heuvel / L. Bakker (Mitsubishi – 1:15:02)

2. A. de Koning / C. Verbaeten (Mitsubishi – +2:51.8)

3. S. van Hoof / M. Jacobs (Mitsubishi – +3:10.0)

4. H. Vossen / E. Smeets (Mitsubishi – +4:43.2)

5. T. van der Marel / R. Smart (Opel – +7:00.1)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.