Afbeeldingsresultaat voor renties rally 2017

19-02-2017 – In 2017 zijn ze uiteraard ook weer van de partij: Het Renties Racing Team met de felgroene Ford Fiesta R5’s. Het was al eerder bekend dat Claudie Tanghe, de man die afgelopen seizoen voornamelijk in actie kwam voor het team, minder zou gaan rijden. Het team mocht daarentegen met de jonge talenten Polle Geusens en Laurent Vanneste achter de hand een ijzersterk team voor komend seizoen.

In het Belgisch kampioenschap krijgt Polle Geusens zijn kans met de Ford Fiesta R5 geprepareerd door TeamFloral, terwijl Claudie Tanghe deze Fiesta zal besturen tijdens de Kenotek Ypres Rally. Laurent Vanneste en Justine Demeestere kiezen voor een gemengd programma met een aantal VAS-wedstrijden gecombineerd met enkele BRC-manches in de Ford Fiesta R2 EcoBoost die Polle Geusens vorig jaar bestuurde. Copiloot Filip Cuvelier is al van bij het start van het Renties verhaal nauw betrokken. Hij speelde ook een belangrijke rol in de keuze van Polle Geusens als piloot van de Fiesta R5.

Filip Cuvelier: “Met Claudie mikken we op twee topresultaten in de Rallye van Le Touquet en vooral de Kenotek Ypres Rally, terwijl we met Polle Geusens een van de grootste talenten van de Belgische rallysport een kans geven. Ik heb Polle zien rijden in de Condroz Rally en ik was onder de indruk van zijn passages met de Fiesta R2, ook al reed hij als openingswagen. Ik ben er zeker van dat we de goede keuze maken met Polle en we zeker podiumkandidaten zullen zijn!”

Polle Geusens kon al even kort testen met de Ford Fiesta R5 Evo, maar hij blijft voorzichtig voor de openingsmanche van het Belgian Rally Championship, de Rally van Haspengouw.

Polle Geusens: “Ik heb vorig jaar niet gereden in Haspengouw en het is ook niet meteen mijn thuisrally, al wordt dat vaak gedacht. Ik ben van Lommel, toch meer dan een half uur rijden van Landen. Veel parcourskennis heb ik niet in Haspengouw, maar ik denk ook niet dat men mag verwachten dat we daar kunnen concurreren met Kris Princen, de man van de streek. Ik wil de wagen leren kennen. Ik heb al even met de Fiesta R5 gereden en hij voelt goed aan. Het chassis lijkt me bijzonder efficiĆ«nt. Deze week gaan we nog een dag testen en dan moeten we klaar zijn voor de start!”

Claudie Tanghe zal zoals gezegd slechts in 2 wedstrijden achter het stuur plaatsnemen, al sluit de drukker niet uit dat er hier en daar nog een wedstrijd kan meegepakt worden.

Claudie Tanghe: “In de eerste helft van het seizoen zal ik enkel Toucquet en Ieper rijden. Ik wil volledig beschikbaar zijn voor mijn zaak, maar in de zomer zullen we wel eens evalueren. In plaats van zelf rijden wil ik ook helpen om Polle te lanceren, want ik geloof echt wel in zijn kunnen…”

Ten slotte maakt Laurent Vanneste van Renties ook zijn rallydebiuut. Hij zal samen met Justine Demeestere in een Ford Fiesta EcoBoost rijden. Er werd een programma samengesteld met enkele VAS en BRC wedstrijden en de Rally van Doornik uit het ASAF kampioenschap. De bedoeling is vooral om dit seizoen veel te leren, en daarom doet het team beroep op de ervaren Justine Demeestere voor de nota’s in de Fiesta R2. Demeestre is op haar beurt geen onbekende in de rallysport.

Justine Demeestre: “Ik ben zelf 7 jaar bezig als copilote, maar meestal heb ik met ervaren piloten gereden, zoals Chris Van Woensel en Polle Geusens. Het coachen van Laurent is een nieuwe uitdaging voor mij. Ik ben er zeker van dat we snel progressie zullen maken!”

Laurent Vanneste: “Ik heb al wat ervaring op circuit met snelle wagens, maar de rallysport is natuurlijk nog wat anders. Dit wordt een leerjaar, maar ik zal me zeker amuseren. We combineren een aantal regionale wedstrijden met een paar grotere afspraken, waarna we het seizoen natuurlijk afsluiten hier in Kortrijk. Met de R2 of met iets snellers…”

Renties is klaar voor de start van het BRC 2017. Polle Geusens en Filip Cuvelier zullen dit jaar met #8 hun titelkansen verdedigen. Het Renties Team heeft ook nog een wagen klaar om te fungeren als voorwagen. Dit is een Ford Focus RS met dezelfde livery als de wedstrijdwagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.