Foto: www.noticias.guanajuato.gob.mx

04-03-2015 – A.s. weekend is het dan al zover! De WRC Rally van Mexico staat donderdag t/m zondag voor de deur. Wat kunnen de rijders verwachten en wat zijn hun doelstellingen? Hier leest u hun verhaal.

Sébastien Ogier (Volkswagen): “De afgelopen twee rally’s in Mexico hebben laten zien hoe comfortabel ik me daar voel. Ook zijn we er in de afgelopen jaren achtergekomen dat de Polo R WRC uitstekend overweg kan met de ijle lucht op grote hoogte in Mexico. We kunnen alleen maar afwachten of hetzelfde geldt in 2015 en onze krachtige motor kan compenseren voor onze vroege startpositie.”

Hayden Paddon (Hyundai): “Na de eerste twee wedstrijden van dit jaar zal er nog een hoop geleerd moeten worden en ik hoop dat ik me net zo goed kan aanpassen aan de omstandigheden in Mexico, als in Zweden. We proberen ons in de voorhoede te vechten, maar weten dat deze stap nog iets te hoog gegrepen is. We zullen stap voor stap proberen de auto beter onder de knie te krijgen en zien wel hoe ver we komen.”

Ott Tänak (Ford): “We proberen ons zoveel mogelijk voor te bereiden op de warmte en de hoogte, maar dat is niet altijd zo gemakkelijk. Ik neem elke avond een sauna, maar dat is niet helemaal hetzelfde! De fasen van de eerste dag zijn vrij lastig dus het belangrijkste is om het schoon te maken zonder problemen te krijgen. Als het vertrouwen er uiteindelijk in zit, kunnen we proberen wat meer te pushen”

Dani Sordo (Hyundai): “Ik ben erg blij weer aan de start te staan in Mexico. Het was de juiste beslissing geweest om Zweden niet te rijden maar die tijd te gebruiken om te herstellen van mijn blessure. Ik ging met het team testen in Spanje zodat ik mezelf voor kon breiden op Mexico, een evenement waar ik de wegen goed ken. Ik heb er niet in kunnen concurreren in 2014, maar wist 4e te worden in de editie van 2013, dus ik hoop dat we een beetje concurrentie kunnen bieden in de voorhoede.”

Mads Ostberg (Citroën): “Het is goed om terug te zijn in Léon en om de Noorse winter achter ons te laten. We gaan ervoor om te zien hoe de upgrades van onze DS3 WRC reageren op gravel. Het zal blijken of het harde werken van het team zijn vruchten heeft afgeworpen en we proberen te blijven leren voor de rest van het jaar.”

Thierry Neuville (Hyundai): “Mexico is één van mijn favoriete rally’s van de afgelopen jaren, en het toneel van een aantal goede resultaten. Het team is hard aan het pushen om de Hyundai I20 WRC te ontwikkelen en er zullen meer verbeteringen binnenkort aan de auto toegevoegd zijn. Ik probeer op het maximale te blijven en dat we dat net als vorig jaar kunnen vieren met een podiumplaats!”

Jari-Matti Latvala (Volkswagen): “Ik kijk uit naar de rally van Mexico, want ik heb daar wel weer wat goed te maken. Als vierde geplaatste man uit het kampioenschap, heb ik een ideale uitgangspositie. Mijn doel voor Mexico is om het gat tussen Ogier, Neuville en Mikkelsen, en mij te verkleinen. Ik pakte geen punten in Zweden. Als je kijkt naar de geschiedenis van wereldkampioenen, hebben de meeste bij vrijwel elke rally punten gepakt. Als zodanig, kan ik me niet veroorloven nog meer fouten te maken!”

Kris Meeke (Citroën): “Ik was teleurgesteld door mijn resultaten in de eerste twee rally’s, ondanks het winnen van een aantal stages in Monte-Carlo en in Zweden. Ik moet de fouten proberen te elimineren en mijn snelheid omzetten naar resultaten. Ik ga mijn eigen wedstrijd rijden en ik denk dat onze uitgangspositie een voordeel zal zijn.”

Andreas Mikkelsen (Volkswagen): “Veel mensen praten over hoe ik de winst op het laatste moment weggaf in de Rally van Zweden. Om eerlijk te zijn, hoewel ik weet dat het een lange tijd geleden is, het zonder twijfel een zeer grote teleurstelling voor me was. Toch probeer ik het positieve eruit te halen en vol vertrouwen naar Mexico te gaan”

Elfyn Evans (Ford): “Ik heb een aantal goede herinneringen van Mexico. Vorig jaar behaalden wij een verrassend goed resultaat! Het is een lastig evenement waar veel rijders problemen kregen en wij profiteerden daarvan. Het is dus belangrijk om uit de problemen te blijven en dat we net als vorig jaar een goed resultaat kunnen neerzetten”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.