foto van Rally Team Leemans.

19-10-2017 – De maand september werd met een dubbel gevoel afgesloten voor het Rally Team Leemans. Roald Leemans en navigator Chris van Waardenburg hadden namelijk kort na elkaar 2 wedstrijden op de agenda staan, de Eurol Hellendoorn Rally en de East Belgian Rally rondom het Belgische Sankt-Vith.

Tijdens de Eurol Hellendoorn Rally kreeg het duo Leemans JR en Van Waardenburg 12 klassementsproeven voor hun kiezen, waarvan er 4 zouden worden verreden tijdens de vrijdagavond. Na eind augustus nog te hebben gereden tijdens de Short Rally van Kasterlee met de Mitsubishi, zouden het pas weer de eerste echte kilometers met de DS3 gaan worden sinds de Vechtdal Rally in juni. Sindsdien gaf Roald aan weinig aan de auto te hebben gedaan.

Roald Leemans: “Voor de Hellendoorn rally hebben we eigenlijk niks aan de auto gedaan. Na de zomerstop ben ik gewoon weer voor het eerst ingestapt en gewoon lekker gaan rijden.”

Het duo ging rustig van start tijdens de vrijdagavond, maar wist zich in de loop van diezelfde avond nog naar boven te werken in het klassement, waardoor ze vanaf de 17e positie in het algemene klassement van start mochten tijdens de zaterdag. Bovendien leek het duo vanuit deze uitgangspositie op titelkoers wat betreft het Juniorenkampioenschap en de RC3-klasse. Met dat in het achterhoofd gingen Roald en Chris sterk van start tijdens de zaterdag. Waar de concurrentie voor hem zich liet verrassen, reed het Citroën-duo een constante en sterke wedstrijd op de spekgladde proeven rondom Hellendoorn. Uiteindelijk zou deze prestatie beloond worden met een 14e positie algemeen, waarmee het duo verzekerd was van zowel de Nederlandse Junioren Titel als de titel binnen de RC3-klasse.

Na deze succesvolle wedstrijd hoopte het team zich 2 weken later te kunnen gaan meten aan de Belgische concurrentie tijdens de East Belgian Rally rondom Sankt-Vith. Echter, zo mooi als de Hellendoorn Rally voor hen verliep, zo dramatisch liep het af tijdens deze wedstrijd. Al tijdens de Shakedown ging het mis voor het duo, dat in een sloot terecht kwam en door de schade niet verder kon rijden, waardoor het al vroegtijdig tot een einde kwam voor Roald en Chris. Roald legde uit.

Roald Leemans: “Ik heb mezelf gewoon laten verassen op de shakedown. Ik reed erg rustig maar toen de achterkant begon te glijden was het gewoon afgelopen. Heel erg jammer! Ik denk dat de auto misschien iets te hard gestaan heeft. Helaas is het door de crash waarschijnlijk niet mogelijk om Twente nog te kunnen rijden.”

Dat waren de woorden die Roald kort geleden nog sprak. Het team heeft echter overuren gedraaid, waardoor de Citroën DS3 R3T alsnog aan de start zal verschijnen tijdens de slotronde rondom Hengelo. Met startnummer 18 op de deuren zal het hoogstwaarschijnlijk het laatste uitstapje worden met de DS3 voor Roald, die plannen heeft om met een R2 te gaan rijden volgend seizoen. Deze plannen zijn echter nog altijd onder voorbehoud, gaf Roald aan.

Roald Leemans: “Voor volgend jaar hebben we het BRC in de planning, maar door de crash in de East Belgian Rally kan het zo zijn dat de plannen nog gaan veranderen.”

De Conrad Twente Rally gaat zondag 22 oktober rond de klok van 10.00 van start. In totaal staan er 12 klassementsproeven op het programma, met een totale lengte van 250 kilometers. Hieronder zijn de hoogtepunten te zien van de Eurol Hellendoorn Rally, aangezien er door het korte optreden tijdens de East Belgian Rally helaas te weinig beeldmateriaal is:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.