04-04-2018 – Na een geslaagde test in Zandvoort, stond de eerste serieuze wedstrijd voor het Rally Team Leemans op zaterdag 17 maart op het programma. Met 12 klassementsproeven werd daar de openingsmanche van het Nederlands Rallykampioenschap verreden, tijdens de Zuiderzee Rally.

Na 158 kilometers op snelheid sloot het duo Leemans & Van Waardenburg de wedstrijd uiteindelijk af als elfde algemeen. In de RC3-klasse was er aanvankelijk concurrentie genoeg, met Jan de Winkel in de Renault Clio R3 en uit het buitenland de Deense Daniel Ernstedt (Suzuki Swift S1600) en Casten Jensen (Renault Clio R3T). In eerste instantie leek De Winkel een voorsprong te kunnen uitbouwen, maar toen deze uitviel, veroverden Roald en Chris knap de leiding in dit klassement, die ze vervolgens niet meer uit handen zouden geven. Met de zege in de klasse en de elfde positie algemeen kon Roald niet anders dan tevreden zijn.

Roald Leemans: “Gezien hetgeen vóór ons is gefinisht ben ik zeker wel tevreden. Daar staan allemaal kanonnen van auto’s waarvan we het nooit zouden kunnen winnen. Gelukkig hebben we toch ook nog een aantal beduidend sterkere auto’s achter ons kunnen laten. We zijn rustig begonnen en voerden ons tempo steeds verder op. We hebben slim gereden en daarmee een maximaal resultaat gehaald. In de AGPRO Arena hebben we niet voluit gereden. De kans dat je schade tegen één van de vele bigbag zandzakken oploopt is daar erg groot. Natuurlijk zijn we niet helemaal van het gas af gegaan maar hebben daar vooral geprobeerd het publiek te vermaken.”

Met de leiding in het Juniorenkampioenschap en de RC3-klasse trekken Roald en Chris over een kleine anderhalve week naar Barneveld, waar de Visual Art Rally zal worden verreden. Vorig jaar reed het duo deze wedstrijd voor de eerste maal, en eindigde toen als negende algemeen en pakte tevens knap de zege in het RC3-klassement. Of het duo dit jaar opnieuw voor een top 10-klassering kan gaan, is de vraag.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.