foto van Rally Team Leemans.

15-09-2017 – Het tweede deel van het rallyseizoen gaat dit weekend weer van start voor het Rally Team Leemans. Voor de tweede maal zullen Roald Leemans en navigator Chris van Waardenburg zich gaan wagen aan de paden rondom Hellendoorn en Nijverdal. Roald zal komend weekend weer achter het stuur plaatsnemen van een Citroën DS3 R3T.

De Citroën waar Roald afgelopen jaar mee in actie kwam, staat inmiddels wel te koop. Eind augustus maakte het Rally Team Leemans nog een uitstapje over de grens, tijdens de Short Rally van Kasterlee op 27 augustus. In tegenstelling tot de andere wedstrijden van dit seizoen, kroop Leemans JR tijdens deze wedstrijd achter het stuur van een Mitsubishi Lancer Evo V, de auto waarmee vader Ronald al een groot aantal wedstrijden heeft afgewerkt. Voor Roald en Chris zou daarmee niet alleen het parcours, maar ook de wagen een compleet nieuwe ervaring gaan worden, als je erbij bedenkt dat het duo nog slechts enkele kilometers had gemaakt met de Mitsubishi voorafgaand de Rally van Kasterlee. Vlak voor de start van de wedstrijd vertelde hij over de grote verschillen ten opzichte van de Citroën.

Roald Leemans: “Deze auto is echt niet te vergelijken met de Citroën. De Mitsubishi stuurt heel anders door de bochten heen, en we moeten ook erg wennen aan de vierwielaandrijving van deze auto. De auto is veel sneller op snelheid en je kunt ermee ook veel later remmen. Je gaat er ook heel anders de bochten mee doen dan met de Citroën, dus we zullen nog echt moeten wennen. Ik heb nog maar enkele kilometers gereden met de Mitsubishi, maar dat was op bekende dijkweggetjes bij ons in de polder. Dit zal natuurlijk heel anders zijn, dus daarom gaan we ook rustig van start en willen we gewoon de boel heel houden.”

De resultaten lieten niet echt merken dat Roald zijn debuut maakte met de Mitsubishi, die opvallend sterk de aansluiting wist te vinden met de top 10 van het algemene klassement. Na zes van de acht klassementsproeven stond het Nederlandse duo elfde algemeen en aasde op de tiende positie, in handen van ex-Belgisch kampioen Robert Droogmans met de Opel Manta 400. Het verschil tussenbeide was slechts een krappe 3 seconden, en dus zou de slotfase nog bijzonder spannend moeten gaan worden. Het mocht echter niet zo zijn voor Roald en Chris, die met een gebroken aandrijfas op de voorlaatste klassementsproef van de wedstrijd aan de kant moesten. Ondanks dat, gaf Roald aan genoten te hebben van een geweldige wedstrijd en beloofde er volgend jaar weer van de partij te zullen zijn.

Voor Hellendoorn had het Rally Team Leemans zich opnieuw ingeschreven met de Mitsubishi, met de vraag of de Citroën wel of niet verkocht zou worden. Indien deze wel verkocht zou worden, zou het team met de Mitsubishi aan de start verschijnen. De Citroën staat echter nog altijd te koop en dus is ervoor gekozen om Roald en Chris als vertrouwd in de DS3 te laten starten. Desalniettemin ligt het Junioren-kampioenschap op de loer. Een goed resultaat zou kunnen betekenen dat Roald Leemans de eerste Nederlandse Junioren-titel (nieuw dit jaar) kan binnenhalen. Met startnummer 21 op de deuren gaat het duo dit weekend van start, met als voornaamste concurrenten Timo van der Marel, Jan de Winkel en Gert-Jan Kobus in de strijd tussen de tweewielaandrijvers. Roald gaf aan dat de plannen voor volgend jaar ook al klaarliggen, maar wil daar voorlopig uiteraard niet te veel over kwijt.

Roald Leemans: “Zodra de DS3 verkocht is, hebben we plannen om met een andere auto te gaan rijden. Volgend seizoen hebben we ook al een planning opgemaakt met daarin een mix van wat Belgische en Nederlandse wedstrijden. Er wordt in ieder geval aan gewerkt…”

Hoogtepunten van de Short Rally van Kasterlee zijn hieronder terug te zien:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.