01-06-2018 – Komend weekend zal de derde ronde van het Nederlands Rally Kampioenschap worden gaan verreden rondom Veldhoven, tijdens de 54e editie van de ELE Rally. Opnieuw zullen ook Roald Leemans & Chris van Waardenburg daar de strijd aan gaan met de Citroën DS3 R3T, op jacht naar de Nederlandse Juniorentitel en de winst in de klasse RC3.

Het seizoen liep tot nu toe nog niet geheel vlekkeloos voor Leemans JR, die desondanks nog altijd veel progressie maakt met de DS3. Na een uitstekend resultaat tijdens de Zuiderzeerally was de Visual Art Rally de tweede wedstrijd die op het menu stond van het kampioenschap. Nadat het duo eerst al een lekke band moest ondergaan, moest het even later opgeven met een kapotte versnellingsbak en verliep de wedstrijd allesbehalve naar wens.

Veel tijd om bij te komen was er niet, want enkele weken later stond het eerste grote buitenlandse avontuur te wachten voor Roald. Na vorig jaar al een uitstapje te hebben gedaan naar Kasterlee en tijdens de shakedown van de East Belgian Rally te zijn gecrasht, herpakte de jonge Brabander zich sterk tijdens de ADAC Rallye ‘Rund um die Sulinger’ Bärenklaue. De wedstrijd stond onder meer in het kader van de FIA Benelux Rally Trophy, een kampioenschap die Roald en Chris dit jaar ook zullen gaan afwerken.

Serieuze concurrentie werd er in Duitsland geboden van een aantal ander DS3’s, maar dan wel in de snellere MAXI-uitvoering. Desondanks wist het Nederlandse duo goed stand te houden tegen hun Oosterburen. De tijden op de klassementsproeven lieten zien dat Leemans en Van Waardenburg een uitstekende wedstrijd aan het rijden waren voor hun eerste maal in Duitsland, alleen zou een lekke band roet in het eten gooien wat betreft een topklassering in het algemene klassement.

De ELE Rally is een wedstrijd waar Roald nog wat goed te maken heeft. Tijdens de voorgaande editie kreeg hij zo al tijdens de vrijdagavond met problemen te kampen, om tijdens de zaterdag al vroegtijdig te moeten opgeven. Ook dit jaar staat er een uitdagend parcours op het programma, met veel kilometers in het donker op de vrijdagavond en tevens een vernieuwde klassementsproef bij Wintelre. Uitdaging genoeg dus voor het jonge talent.

Concurrentie is er tevens genoeg. In zijn eigen klasse komt Michiel Becx zo aan de start in de Citroën DS3 R3T, hetzelfde materiaal dus als dat van Leemans zelf. Verder mag er in de strijd binnen de RC3-klasse rekening gehouden worden met de altijd snelle Jan de Winkel en zijn Renault Clio R3. Het voornaamste doel is daarentegen de leiding in het Juniorenkampioenschap vast te houden met een goed resultaat, wat het team hard kan gebruiken.

Roald en Chris zijn vanavond al in actie te zien tijdens de 54e editie van de ELE Rally.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.