03-01-2017 – Tijdens de tweede etappe krijgen de deelnemers van de motoren, quads en auto’s in totaal een afstand van 803 kilometers voor hun kiezen. 275 kilometers zullen ook daadwerkelijk tegen de klok worden verreden. De Trucks rijden een iets andere route. Zij zullen tevens een verbinding van 528 kilometers moeten afleggen, maar zij krijgen een iets langere Special Stage met een lengte van 284 kilometers.

Juan Pedrero Garcia zal om 13:30 het spits af gaan bijten bij de motoren. De Spanjaard moet het parcours openen nadat Xavier de Soultrait (de eigenlijke winnaar van gisteren) tijdens de verbinding naar het bivak bewust te hard reed en daarom een minuut tijdstraf opliep. Daardoor ontloopt de Fransman het nadeel dat hij vandaag de weg moet uitstippelen. 

De deelnemers komen vandaag onderweg drie checkpoints tegen waar ze een stempel zullen ontvangen. Bij het tweede checkpoint is er tevens een korte tankstop. Ook moeten ze onderweg virtuele waypoints passeren, die pas geactiveerd worden zodra ze in de buurt zijn. Op de Argentijnse paden zal het vinden van deze waypoints nog niet zo lastig zijn maar dat gaat later deze rally wel anders zijn in de duinen, zeker nu de coureurs dit jaar veel meer op zichzelf zijn aangewezen met het navigeren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.