Foto: www.vila-racing.be

14-03-2016 – Sander van Hoof en Cindy Verbaeten hebben afgelopen weekend de 15e editie van de Rallysprint van Moorslede weten te winnen. Met de Mitsubishi Lancer Evo X R4 konden ze tijdens deze wedstrijd de meeste concurrentie verwachten van Bert Coene, Steve Bécaert, Timothy van Parijs en oom Piet van Hoof verwachten. Hoe het hen deze wedstrijd afging, leest u hieronder.

Het was ex-Nederlands rallykampioen Piet van Hoof die op de zonnige zaterdagmorgen aan de leiding ging. Tim van Parijs werd echter, nu hij zijn debuut met de Ford Fiesta R5 maakte, door het publiek als grote favoriet ingeschat. Maar Van Parijs kampte al vroeg in de wedstrijd met mechanische problemen waardoor hij op achterstand raakte. Na de tweede klassementsproef had Piet een kleine voorsprong opgebouwd op neefje Sander, maar op de derde klassementsproef zou hij die leiding verliezen nadat hij een remfoutje maakte. Op de slotproef wist Piet nog wel de snelste tijd te klokken, maar dat foutje zou er uiteindelijk voor zorgen dat hij met een kleine drie seconden achterstand op de tweede plaats zou belanden. Van Parijs wist zich daarachter uiteindelijk nog terug te vechten naar de derde positie.

Daarachter was er een strijd met gelijk materiaal tussen Coene en Bécaert in de Evo X’s aan de gang. Coene wist echter op geen enkele klassementsproef een snellere tijd te klokken dan Bécaert, waardoor hij uiteindelijk tevreden moest zijn met de vijfde positie. Paul Litaer zou vervolgens op zijn beurt als snelste historic-rijder uit de bus komen en werd zesde met de Ford Escort MK2. Frederic Delplace was overigens wel de hele wedstrijd sneller dan Litaer, maar in het zicht van de haven moest hij zijn Porsche alsnog aan de kant zetten.Geert Vandoorne werd op ruim een minuut tweede Historic, gevolgd door Tom Calcoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.