Foto: www.rallyandraces.com

30-03-2016 – Over exact anderhalve week zal de derde ronde van het Belgisch Rallykampioenschap van start gaan rondom Tielt, waar de TAC Rally op het programma staat. De organisatie van dit evenement mocht dan ook weer de Belgische titelstrijders een warm welkom geven, maar daarachter staan er ook een aantal verrassende namen aan de start. Één van die namen is die van Hans Weijs JR, die met een BMW 130i aan de start zal komen.

Zoals u weet is Hans Weijs JR, onze Nederlandse ex-WRC rijder, de laatste jaren vooral actief geweest op het grondgebied van Zuid-Afrika. Tijdens de afgelopen jaren werkte hij dan ook samen met preperateur Charles Schmid voor de revisie van de motoren. Het zat er dus al een beetje aan te komen dat deze mannen wellicht nog verder gingen samenwerken, en gisteren werd dat dan ook bevestigd. Schmid Racing heeft namelijk een BMW 130i voor Weijs JR klaar gemaakt voor de aanstaande TAC Rally, waardoor de Nederlander voor het eerst in jaren weer aan de start van een Belgische rally verschijnt. Zijn navigator zal de, normaal gesproken, officiële rijder van de wagen zijn, namelijk Bram Maes.

Charles Schmid: “Hans Weijs zagen we nog niet aan het stuur van een achtertrekker in België, maar het is een all-round piloot en ik geloof heel sterk dat hij snel zal wennen aan deze wagen.”

Bram Maes: “Eigenlijk had ik geen plannen voor de TAC. 2016 ging een rustig jaar worden op rally gebied. We hebben onlangs een nieuwe winkel en een nieuw bureaugebouw en daar gaat veel tijd en energie naar toe, maar toen Charly me belde met het voorstel om de nota’s te lezen bij een wereldtopper zoals Hans Weijs dan zeg je natuurlijk geen nee! Charles Schmid is heel competitief ingesteld en zal er alles aan doen om de wagen in optimale omstandigheden aan de start te krijgen. Maar dat is natuurlijk ook zo voor de andere 2 BMW’s die in Tielt ook zullen rijden. Ik ken Charles en zijn team reeds van toen ik samen met Tobi kampioen werd in klasse M en ik weet dat hij en z’n team minstens even gemotiveerd is als ikzelf. De motivatie is er dus zeker, maar over ambities durf ik me niet uitspreken, ik steek wel niet onder stoelen of banken dat ik hoop dat het droog zal blijven…”

De TAC Rally wordt verreden op 8 & 9 maart 2016, en meer info is terug te vinden op hun website: www.tacrally.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.