Rally-World

Feel the world of Rally

Sebastian Vettel ziet toekomst in de rallysport

De dagen van Sebastian Vettel in de Formule 1 zijn voorbij, maar als het aan de viervoudig F1-kampioen ligt, ziet hij een overstap naar de rallysport wel zitten. Afgelopen weekend liet de Duitser doorschemeren met een schuin oog naar de rallysport te kijken tijdens zijn deelname in de Race of Champions.

De 35-jarige Duitser geniet na een ruim 15-jarige carrière in de Formule 1 van een welverdiend pensioen, maar toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Afgelopen weekend nam Sebastian Vettel het op tegen diverse oud-collega’s uit de Formule 1 en diverse WRC-toppers tijdens de Race of Champions in Zweden, waar hij het tot de halve finales wist te schoppen op een sneeuwcircuit dat gemaakt leek te zijn voor de rallyrijders. Vorig jaar wist Vettel ook al te schitteren op dat toneel toen hij het tot een finale tegen negenvoudig WRC-kampioen Sébastien Loeb wist te schoppen.

De Race of Champions kende dit jaar een hoop vertegenwoordigers uit het WRC. Naast titelverdediger Loeb stonden namelijk ook Thierry Neuville, Oliver Solberg en oud-wereldkampioen Petter Solberg aan de start van het gelegenheidsevenement. Vettel gaf aan veel ontzag te hebben voor de rallypiloten. “Ik heb een enorme bewondering voor ze”, zei de Duitser, “Ze hebben een ongelooflijke vaardigheid. Het is racen en je moet kunnen sturen, maar het is in veel opzichten heel anders dan de Formule 1. Ik vind de coureurs geweldig, zij krijgen helaas niet de schijnwerpers die ze verdienen!”

Tijdens de persconferentie liet Vettel doorschemeren dat hij een toekomst in de rallysport ook wel ziet zitten. “De F1 is erg populair. Rally is ook populair, maar misschien meer in de Scandinavische landen. Deze sport verdient het om wereldwijd ook erg populair te zijn. Het meedoen aan rally’s zou veel werk zijn, maar misschien is het iets om te proberen na een tijdje. Wanneer het weer bij mij begint te kriebelen. Het zou een geweldige uitdaging zijn.”

Mocht Vettel de overstap maken na de rallysport, dan zou hij niet de eerste Formule 1-rijder zijn die dat deed. Ook oud F1-rijders als Kimi Räikkönen, Robert Kubica, Heikki Kovalainen en onlangs ook Jos Verstappen stapten na hun F1-avontuur over naar de tak van de rallysport. Räikkönen en Kubica wisten zelfs hoge ogen te scoren in het World Rally Championship. Afgelopen jaar gaf het fabrieksteam van M-Sport al met een kleine knipoog aan dat ze Vettel met open armen zouden ontvangen in een mogelijk WRC-avontuurtje voor het team.

Share this…