Foto: www.racexpress.nl

29-09-2015 – Negenvoudig WRC kampioen Sébastien Loeb zal begin volgend jaar voor Peugeot debuteren tijdens één van de zwaarste autosportevenementen van het jaar: de Dakar Rally. Dat mocht de 41-jarige Fransman vandaag bekend maken.

Loeb nam in 2013 afscheid van het WRC nadat hij 9 titels en 78 overwinningen op zijn naam had geschreven, en daarmee nog altijd verreweg de recordhouder is. Sinds 2014 is de Fransman actief in het WTCC, waar hij, net als voormalig in het WRC, het team van Citroën vertegenwoordigt. Dit zal hij in januari echter combineren met de Dakar, een evenement die Loeb altijd al wel eens had willen rijden. Tijdens dit grote evenement zal de Fransman genavigeerd worden door zijn vertrouwde navigator uit het WRC, Daniël Elena. Ook zal hij vergezeld worden door echte Dakarhelden aan zijn zijde, want samen met Carlos Sainz, Cyril Depress en Stéphane Peterhansel zal Peugeot komende editie een groot gevaar voren voor de andere teams wat betreft het autoklassement.

Sébastien Loeb: “De Dakar Rally is totaal iets anders dan het racen wat ik nu doe. Het zullen twee lange slopende weken worden en je moet over een goed uithoudingsvermogen beschikken om die twee weken door te komen, zowel de coureur als de auto. Toen ik voor het eerst testte met de Dakar-bolide viel het me op dat het een compleet nieuwe ervaring is. In de WRC was ik gewend om obstakels te vermijden. In deze auto kun je er gewoon vol overheen rijden. Het duurt even voordat je het volledige vertrouwen hebt om dat te geloven. Ook ben ik gewend aan zeer gedetailleerde pace notes. Nu moeten we onze weg zelf zoeken. Daarnaast wordt dit voor mij ook de eerste keer dat ik met een diesel deel ga nemen aan wedstrijden. Ik heb nog veel te leren, maar ik kan niet wachten om het allemaal te ontdekken!”

De Dakar van 2016 start op 3 januari in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, waarnaar ze door Bolivia trekken om vervolgens weer terug te komen op Argentijnse bodem, waar de finish zal plaatsvinden in Rosario. Voor meer informatie over het evenement kunt u terecht op: www.dakar.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.