Foto: www.biser3a.com

29-12-2015 – Sébastien Loeb, bekend als negenvoudig wereldkampioen rally’s, zal komend jaar zijn terugkeer gaan maken in het WRC. Loeb zal echter niet als rijder terugkeren, maar heeft plannen om met zijn eigen ‘Sébastien Loeb Racing’ als teambaas voor het JWRC uit zal komen, om een jong talent zijn eerste stappen in het WRC te kunnen laten zetten.

De afgelopen jaren was Loeb vooral actief in het WTCC, nadat hij eind 2013 afscheid nam van het WRC na negen titels en 78 overwinningen op zak! In 2015 keerde Loeb eenmalig terug tijdens de Rally van Monte-Carlo, en was daar in een spannend duel geraakt met huidig wereldkampioen Sébastien Ogier. Een afgebroken wiel gooide toen echter roet in het eten wat hem misschien wel de overwinning kostte. De rest van het seizoen stond eigenlijk volledig in het teken van het WTCC, al had Loeb daar lang niet het succes die hij in het WRC had. In 2016 is de Fransman echter wel van plan om o.a. het WTCC te gaan rijden, maar zal zich niet enkel op dit kampioenschap concentreren. Samen met zijn vertrouwde navigator uit het WRC Daniel Elena en zakenpartner Dominique Heintz willen ze een Citroën DS3 R3 Max gaan inzetten voor een talent, wiens naam binnenkort bekend zal worden gemaakt.

Sébastien Loeb: “Het was slechts een kwestie van tijd tot dit team haar intrede zou maken in de rallysport’. We hadden ervoor gekozen om eerst alleen op circuits in actie te komen omdat mijn carrière zich daar ook ging afspelen, maar we hebben altijd geweten dat ook de rallysport ooit aan bod zou komen. Het was vooral zaak om de boel niet te overhaasten, maar af te wachten tot alle benodigde stukjes op hun plek vielen. Dat is nu het geval. Het team heeft genoeg ervaring opgedaan op het circuit om twee projecten gelijktijdig uit te voeren. De keuze voor het JWRC kwam vanzelf. Het is een kampioenschap dat jonge talenten steunt en de kans biedt om een naam voor zichzelf op te bouwen. Dat traject heb ik zelf 15 jaar geleden ook doorlopen.”

Voordat het zover is, staat er voor Loeb en Elena eerst nog een andere uitdaging te wachten. Beiden zullen namelijk in Argentinië zich gaan opmaken om met de Peugeot 2008 DKR hun debuut te gaan maken in de welbekende Dakar Rally, die op 3 januari van start zal gaan. Wij van Rally-World zullen u daar dagelijks van het actuele nieuws voorzien, en uiteraard ook van de tussenstanden van de Dakar Poule! Dus houdt de site op de hoogte!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.