Foto: www.eurosport.com

29-07-2015 – De overwinning bij Kris Meeke is bij Citroën al lang weer vergeten. Zijn vroegtijdige crashes in zowel Italië als Polen heeft zijn zitje in 2016 op het spel gezet volgens teambaas Yves Matton. Niet veel later maakte hij ook bekend dat hij bezig is Sébastien Loeb terug bij het team te krijgen volgend seizoen.

Yves Matton: “Meeke rolde van de baan in de WK Rally van Polen en ging ook van de weg tijdens de WK Rally van Italië. Dit mag gewoon niet gebeuren! Ik kan me geen excuus aanvaarden als je tweemaal achter elkaar in de eerste fase van de wedstrijd eraf gaat. Als je aan het rijden bent op dit niveau, kun je je deze fouten gewoonweg niet veroorloven. Ik weet dat Kris hiervoor een excuus heeft waarom dit allemaal is gebeurd en ik zeg ook niet dat dit niet waar is. Maar als je een professionele bestuurder bent en de auto al meer dan een jaar bestuurt, moet je je ook aan de rijstijl van de auto aan kunnen passen! Meer is er niet over te zeggen!”

Kris Meeke weigerde echter commentaar te geven op de situatie en voelt zich niet aangesproken op de crash in de shakedown van Polen aangezien het volgens hem kwam door een gebroken ophanging waar hij niets aan kon doen. Matton vertelt echter dat Meeke zich nu de rest van het seizoen echt zal moeten bewijzen om zijn zitje bij het team te behouden.

Yves Matton: “In de tweede helft van het seizoen krijgt Kris Meeke de kans om de beste kant van zichzelf te laten zien, en dat zal beslissen of hij volgend jaar een zitje bij Citroën krijgt of niet. Tot die tijd kan ik nog geen beslissing maken. Het is echt aan Kris om het werk te doen. Wij hebben ons deel gedaan, nu is het aan hem de beurt te doen wat hij wil doen en te weten wat hij wil doen.”

Zoals gezegd werd Sébastien Loeb in dezelfde week ook bij team Citroën betrokken, Matton zou grote plannen hebben om hem terug te halen bij Citroën. Volgens hem zou Loeb gemakkelijk zijn 10e World Rally Championship titel op zijn naam schrijven. Loeb is sinds twee jaar actief in het WTCC voor Citroën, maar zijn contract zal daar tegen het einde van het seizoen aflopen. Matton zal binnekort de plannen met de 41-jarige Fransman bespreken maar in zijn ogen is er maar één optie: terug naar het WRC!

Yves Matton: “De belangrijkste rede om Loeb terug te halen naar het WRC, is omdat hij eigenlijk de enige is die Sébastien Ogier, die huidig oppermachtig is in het WRC, een goede tegenstand kan bieden als het gaat om de titel. We zullen dan ook met hem in overleg gaan wat hij volgend jaar wil gaan doen. Natuurlijk zal hij genieten van wat hij nu doet (WTTC), daar is geen twijfel over mogelijk! En ik begrijp ook wat de rede was voor hem om uit het WRC te stappen. Maar er is de afgelopen seizoenen veel veranderd, en ik denk dat er voor Loeb tegenwoordig veel meer uitdaging in zit dan eerder! Ik ga er alles aan doen om hem om te praten, en ik hoop dan ook dat hij geïnteresseerd is in een zitje bij ons team, binnenkort laten we meer van ons weten.”

Loeb reed afgelopen jaar nog de WK Rally van Monte-Carlo, en was daar dan ook zoals Matton zei een uitdagende tegenstander voor Ogier voor de eindzege, totdat Loeb de fout in ging en hem dat de kop kostte. Loeb heeft onlangs de Peugeot 2008 DKR voor Dakar getest en het is al een poos bekend dat hij Dakar volgend jaar graag zou willen rijden. En aangezien Dakar heel moeilijk gecombineerd kan worden met het WTCC, maar perfect aansluit met het WRC, zou een zitje bij Citroën een mooie optie zijn voor de Fransman. Maar de beslissing blijft uiteraard aan hemzelf! Bij meer nieuws over dit gerucht houden we u op de hoogte!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.