Afbeeldingsresultaat voor m-sport sebastien ogier 2018

02-12-2017 – Vijfvoudig WRC-wereldkampioen Sebastien Ogier blijft volgend seizoen bij M-Sport om zijn titel te verdedigen. Het Britse team bevestigde afgelopen dinsdagavond dat Ogier en Elfyn Evans de twee kopmannen voor 2018 worden.

Nadat hij vorige winter de overstap maakte naar M-Sport, wist Ogier dit seizoen voor het vijfde opeenvolgende jaar de WRC-titel in de wacht te slepen. De toekomstplannen van de Fransman bleven vervolgens lang onduidelijk, nadat Ogier had laten weten dat hij twijfelde tussen nog een jaartje WRC bij M-Sport, of een vertrek uit het WRC.

Sébastien Ogier: “Ik kon er officieel niet over praten. Maar ik wist vanbinnen al een tijd dat ik ook volgend jaar bij dit team wilde blijven. Het is goed dat het nu officieel is, het betekent dat we de focus nu kunnen leggen op de toekomst. Er is veel gesproken over mijn keuze en waar ik zou gaan rijden, sommige berichten gingen over geld, maar ik kan zeggen dat ik met geld geen goede teambaas kan kopen die me het gevoel geeft wat Malcolm doet. Ik heb met andere teams gesproken, maar ze konden me niet overtuigen. Ik voel dat Malcolm heeft gevochten om me in het team te houden, ik houd ervan om met hem en het team te werken.”

Dinsdagavond maakte M-Sport een einde aan alle onzekerheid door te bevestigen dat Ogier er in 2018 nog een jaartje aan vast zal plakken. De Fransman zal met navigator Julien Ingrassia z’n titel gaan verdedigen met de Ford Fiesta WRC. Eerder had het team al laten weten dat Elfyn Evans de tweede auto gaat besturen komend seizoen. Evans keert daarmee terug in de fabriekswagen van Ford en zal voor het eerst sinds 2015 weer op Michelin-banden rijden nadat hij het eerder moest doen met de banden van DMACK.

Elfyn Evans: “Ik ben heel erg blij. Ik kan niet genoeg zeggen over wat dit team afgelopen jaar gedaan heeft en ik heb zeker veel geleerd van Seb. Ik kijk ernaar uit om volgend jaar met iedereen samen te werken. Aan de andere kant ben ik ook klaar om een stap te maken nu we de eerste overwinning binnen hebben. Ook hebben we ervaring opgedaan in de meeste rally’s. Ik kan eigenlijk niet wachten tot het nieuwe seizoen weer begint.”

Malcolm Wilson (Teambaas): “Er is een last van mijn schouders gevallen nu we Sébastien en Elfyn vastgelegd hebben. Nu kunnen we de focus leggen op de wagen en de ontwikkelingen die we voor het nieuwe seizoen in gedachten hebben. De onderhandelingen hebben even geduurd, misschien langer dan vorig seizoen, maar we hebben alles weer op orde. Ik zal eerlijk zijn, het onderhandelen met Sébastien was een redelijk simpel proces: hij vertelde ons wat hij wilde en wij moesten een manier vinden om het te bereiken.”

Het nieuwe WRC-seizoen gaat begin volgend jaar traditioneel van start met de WK Rally van Monte-Carlo, die van 25 tot en met 28 januari zal worden verreden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.