foto van LMS-Rallyteam.

09-03-2018 – Het negende seizoen voor het LMS-Rallyteam staat klaar om te beginnen. Het team zal met beide auto’s vertrekken naar de 50ste Rallye de Hannut in België op zondag 11 maart.

Het team heeft veel werk verzet in de winterperiode, zo moest de schade aan de auto van Mark en Lammert worden gemaakt. Wat een simpele schade leek op het eerste gezicht werd een hersenbreker. De klap tegen een boom had naast wat plaatwerk de body opgevouwen en gedraaid. Gelukkig mochten we rekenen op onze monteurs en op sponsor Truckrestauratie Onderwater om met professionele apparatuur de body weer terug in vorm te krijgen. Het bleek niet een makkelijke klus en zeker niet omdat we geen half werk willen en de auto er gewoon strak bij moet staan.

Terwijl dit gebeurde werd de motor onder handen genomen, er bleek namelijk uit de olie analyse van Kendall Motor Oil dat de lager schalen aan het slijten waren. Dus werden ze uit voorzorg vervangen, bij het demonteren bleek inderdaad dat de schalen slijtage hadden. Uiteraard werden verdere voorzorg en onderhoud werk uitgevoerd aan de motor.

De auto van Sander en Valentijn werd ook flink verbouwd, er bleek namelijk uit de olie analyse dat de motor te warm werd en werd er dus nagedacht over extra koeling. De bumper en grill werden aangepast en nieuwe slangen werden geperst om de koelers allemaal op de juiste plaatst te krijgen. Een nieuw front dus voor deze auto. 
Ook de andere Astra werd ge upgrade en kreeg grotere remmen, die beschreven staan in de homologatie zodat de auto nog steeds in de groep N blijft vallen, maar extra remkracht is er.

De beide auto’s staan er weer strak bij en door alle upgrades zijn ze ook weer een tandje sneller geworden.  Het team heeft zin in de rally van Hannut, het is een uitdagende rally met veel snelle stukken maar ook veel technische door de verschillende dorpjes in de regio. We willen al onder sponsoren en monteurs bedanken voor de team effort om de auto’s weer netjes in de juiste kleuren en vormen aan de start te kunnen laten verschijnen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.