Foto: www.nieuws.be

09-04-2015 – Na lang wachten is het dan eindelijk zover! De FIA heeft inmiddels goedgekeurd dat de Skoda Fabia R5 deel mag nemen aan wedstrijden. De Skoda was begin december al gepresenteerd op de Essen Motor Show, maar nu is het binnenkort misschien al wel te zien op de Nederlandse rallypaden, wie weet?

Wat meteen opvalt is de verbreding van het koetswerk, waarbij aan het hoekige design is vastgehouden. Achterop is een fikse spoiler gemonteerd, met helemaal onderaan een subtiel uitlaatpijpje in het midden. Op het dak heeft Skoda een luchthapper gemonteerd, en als we goed kijken zien we dat de zijspiegels een maatje kleiner zijn uitgevoerd. (zie foto)

Nu de Fabia R5 de Fabia S2000 gaat overnemen, zijn er een aantal specificaties bijgekomen. Onder de kap ligt een 1.6-liter viercilinder met turbo, die minimaal 265 pk levert. Daarmee komt de 1.230 kilogram (minimaal gewicht volgens het reglement) wegende Fabia R5 uit op een specifiek vermogen van 219 pk per ton. Schakelen gaat middels een sequentiele ‘bak, die de peekaa’s over alle vier de wielen verdeelt. De ingenieurs van Skoda hebben hem verder uitgerust met McPherson veerpoten. Later dit jaar komt het in actie.

Reactie op “Skoda Fabia R5 binnekort in actie!

  1. Hij ziet er echt heel goed uit hoop dat het ook leuke resultaten gaat opleveren.
    Heel veel succes met de nieuwe versie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.