Foto: www.ewrc-results.com

07-03-2015 – Dag 2 van de Rally van Mexico zit er nog maar net op of er is al genoeg te vertellen! Hier een actueel verslag over deze zware 2e dag voor de rallyrijders, tijdens de WK Rally van Mexico.

We begonnen de dag gelijk met problemen. Zowel Paddon, Meeke en Kubica hadden problemen, en moesten gelijk aan het begin van de vrijdag de wedstrijd staken. Zo kwam er meer kans voor de andere rijders. Ogier had de leiding nog altijd in handen maar toen gebeurde het drama van gisteren. Ott Tänak raakte op KP3 van de wedstrijd van de weg, en klapte kort daarna een rivier in. Net op tijd wisten Tänak en Mölder zich uit de auto te bevrijden, voordat deze wegzonk in het meer. Tänak en Mölder komen er slechts met een verkoudheid vanaf, maar weten dat dit heel anders had kunnen lopen als ze de gordels niet los hadden gekregen. Na de crash van Tänak werd de stage stilgelegd.

Maar de rally kreeg gewoon een verder vervolg. Het duel ging tussen Sébastien Ogier, Thierry Neuville en Jari-Matti Latvala. Halverwege de dag had Ogier de wedstrijd redelijk sterk in handen. Maar Neuville wist stand te houden tussen de Volkswagen rijders. Tot KP8 van de wedstrijd. Neuville crashte in Mexico en dit betekende gelijk einde verhaal voor Neuville. Door het uitvallen van hem schoof Latvala nu naar positie 2, en werd de 3e plaats ingevuld door de Noor Mats Ostberg. Ogier staat na 2 dagen nog altijd aan de leiding in Mexico, ondanks het slachtveld van de vrijdag.

Nog 2 dagen te gaan. Met Ogier en Latvala in de hoofdrol en Ostberg en Mikkelsen als outsiders is alles nog mogelijk! Houd voor meer actueel nieuws van de rally de site op de hoogte! Of volg de live uitslagen op www.wrc.com

Stand Mexico na dag 2:

1. S. Ogier (Volkswagen)

2. J.M. Latvala (Volkswagen – +13.5)

3. M. Ostberg (Citroën – +29.5)

4. A. Mikkelsen (Volkswagen – +45.2)

5. E. Evans (Ford – +1:03.9)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.