pic

Foto: www.ewrc.cz

24-05-2015 – Na een spannende 1e dag wist Jari-Matti Latvala de leiding te pakken tijdens de Rally van Portugal (terugblik dag 1). Gisteren stonden er opnieuw 2×3 proeven op het programma, hieronder leest u het verloop van deze proeven.

De zaterdag begon vrijwel direct met een groot aantal uitvallers. Onder hen zat de Belgische topper Thierry Neuville, die de bocht net te ruim nam en een tik mee kreeg, waardoor de auto over de kop rolde. Elfyn Evans heeft zijn weekend niet, dat bleek ook vandaag weer. Na zijn uitval gisteren waren Evans en Barrit weer opnieuw gestart, maar hun wiel brak af nadat ze een binnenbocht namen en spinde. Ook ontstond er een kleine brand onder de auto van Evans wat het teken was om een einde te maken aan zijn rally.

Terug naar het duel vooraan, wat nog altijd tussen Latvala, Meeke en Mikkelsen ging. Latvala wist de leiding voorlopig te behouden, maar Meeke en Mikkelsen waren in een spannend duel geraakt om de 2e positie, die ze om en om deelden. Het was echter Meeke die na de eerste bouclé toch een voorsprong nam en een kleine achterstand van 6 seconden op Latvala had. De regerend wereldkampioen Sébastien Ogier was bezig met een sterke inhaalrace na een matige eerste dag, hij heeft inmiddels Tänak en Sordo ingehaald en staat 4e algemeen.

De strijd in het WRC2 was ook erg spannend. Deze klasse moest overigens leiden aan een zwaar slagveld. De eerste dag waren o.a. Breen en Giordano uitgevallen. Gisteren moesten echter een hoop WRC2 rijders, waaronder Al-Rajhi, Kruuda en Kremer, de moed opgeven. Aan het einde van de zaterdag had Al-Attiyah een ruime voorsprong op concurrenten Lappi en Tidemand en lijkt Al-Attiyah naar de winst te rijden in deze klasse.

Dan de laatste bouclé, zoals gezegd was Ogier een geweldige aanval begonnen. Dat zagen de meeste ook op KP11, toen Ogier verrassend Mikkelsen voorbij ging na een snelste tijd en nog maar 16 seconden achterstand had op Latvala.  Op de laatste proef wist Ogier ook Meeke te pakken en de 2e plaats weer te grijpen in het klassement. De top 4 staat nog altijd binnen de 30 seconden en dus is alles nog mogelijk op de laatste 3 proeven die vandaag worden verreden.

Hoe verliep het dan bij de Nederlanders? Kevin van Deijne heeft inmiddels Kees Burger weten in te halen in het klassement. Van Deijne staat voorlopig 6e in de DMACK Trophy. Van den Brand moest helaas aan het einde van de zaterdag opgeven nadat hij 8e stond in deze klasse. Vandaag dus de laatste drie proeven, die inmiddels live te volgen zijn op deze site. Morgen zijn we er weer met een actueel verslag van de laatste dag, die nog heel spannend kan worden!

Uitslag Rally de Portugal (Day 2):

1. J.M. Latvala / M. Anttila (Volkswagen)

2. S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen – +9.5)

3. K. Meeke / P. Nagle (Citroën – +20.0)

4. A. Mikkelsen / O. Floene (Volkswagen – +21.1)

5. O. Tänak / R. Mõlder (Ford – +1:11.1)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.