Afbeeldingsresultaat voor dani sordo wrc catalunya 2017

15-10-2017 – Dani Sordo is niet van de partij tijdens de laatste wedstrijd van het World Rally Championship. De Spanjaard wordt aan de kant gezet door Hyundai in Australië.

Dat Thierry Neuville eigenlijk de enige is die de verwachtingen van Hyundai voor dit seizoen wist waar te maken, valt niet te ontkennen. Zowel Hayden Paddon als Dani Sordo slaagden er niet in om net als de Belg topprestaties te leveren. Tijdens de WK Rally van Spanje van vorige week zagen we al Andreas Mikkelsen voor het team in actie, die toen Paddon verving. In Australië zal de Spanjaard echter plaats moeten maken voor de Noor, die dit jaar in eerste instantie zonder zitje kwam te zitten door het vertrek van het team van Volkswagen Motorsport. Volgens bronnen zouden echter zowel hij als Neuville inmiddels zeker zijn van een plek bij Hyundai in 2018.

Michel Nandan (Teambaas Hyundai Motorsport): “De complexiteit van de logistiek voor de Rally van Australië betekende dat we niet met vier wagens konden deelnemen, ook al zou dat de ideale situatie geweest zijn. We hebben een beslissing moeten nemen op basis van de combinatie van teams die ons het beste resultaat zouden kunnen geven op het Australische gravel. Thierry scoorde vorig jaar ons eerste podium in Australië, een evenement dat door Andreas gewonnen werd. Hayden blijft zich dit seizoen rally per rally verbeteren.”

Tijdens de WK Rally van Wales zal het team wel vier wagens inzetten. Enkel Neuville kan de eer nog hoog tijdens dit ‘dramaseizoen’ voor Hyundai, al zijn zijn kansen op de WK-titel minimaal. De Belg heeft op dit moment 38 punten achterstand op regerend wereldkampioen Sébastien Ogier, die op weg is naar zijn vijfde titel op rij. Ook Ogier’s teamgenoot Ott Tänak is op papier nog in de race voor de titel, de Est staat namelijk tweede in het kampioenschap, één punt voor Neuville, die op zijn beurt aangaf de strijd al eigenlijk te hebben opgegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.