BEKIJK HIER DE DEFINITIEVE DEELNEMERSLIJST VAN DE DAKAR GAME 2018

Afbeeldingsresultaat voor dakar dreamteam 2018

Met de Dakar Game 2018 beleeft u de maand januari als teammanager. Stel uw favoriete coureurs uit de Dakar Rally en de Africa Eco Race samen en verdien tijdens elke etappe van beide wedstrijden punten. Het principe is heel eenvoudig: als uw coureurs goed presteren zult u ook goed scoren.

 

Hoe speel je het spel?
In de Rally-World Dakar Game 2018 bent u manager van een virtueel Dakar-team. U heeft een team samengesteld van in totaal 20 coureurs. Uw samengestelde team bestaat uit het volgende:
– 4 motorrijders uit de Dakar Rally
– 3 quadrijders uit de Dakar Rally
– 4 autorijders uit de Dakar Rally
– 3 truckrijders uit de Dakar Rally
– 2 motorrijders uit de Africa Eco Race
– 2 autorijders uit de Africa Eco Race
– 2 truckrijders uit de Africa Eco Race

 

Punten Scoren
Tijdens iedere etappe van de Dakar Rally / Africa Eco Race kunt u punten scoren als manager. Hoeveel hangt echter af van hoe de coureurs uit het door u samengestelde team presteren. Als uw team goed presteert gedurende een etappe, scoort u uiteraard meer punten dan wanneer hun prestaties tegenvallen. De onderstaande gegevens bepalen hoeveel punten een coureur oplevert tijdens een etappe.

1e in het etappeklassement: 10 pt
2e in het etappeklassement: 9 pt
3e in het etappeklassement: 8 pt
4e in het etappeklassement: 7 pt
5e in het etappeklassement: 6 pt
6e in het etappeklassement: 5 pt
7e in het etappeklassement: 4 pt
8e in het etappeklassement: 3 pt
9e in het etappeklassement: 2 pt
10e in het etappeklassement: 1 pt

 

Uitvallers
Wat te doen als één van uw coureurs gedurende de wedstrijd uitvalt? In dat geval heeft u, net als het team in de werkelijkheid, pech. Deze coureur kan geen punten meer scoren voor u als manager en dus zult u het moeten doen met de overige coureurs. Naast het kiezen van de snelste rijder is het dus tevens belangrijk een coureur te kiezen waarvan u denkt dat hij de eindstreep bereikt. Dit voegt een extra uitdaging toe aan het samenstellen van uw team.

 

Winnaars
De winnaar van de Dakar Game 2018 mag zich kronen tot de beste Dakar-manager van het jaar. Deze zal zich mogen toevoegen aan de ‘Wall of Fame’ van Dakar-managers die het spel de afgelopen jaren wonnen, en tevens verloten wij nog wat leuke prijzen onder de winnaars.

Kansloos in het eindklassement? Dan hoeft dat nog niet het einde te zijn! Naast de overwinning in het totaalklassement maakt u ook kans één van de vier subklassementen te winnen. Deze bestaan uit de volgende categorieën: Motorenklassement, Quadklassement, Autoklassement en Truckklassement.