Afbeeldingsresultaat voor stéphane peterhansel + nasser al-attiyah

Foto: www.lalsace.fr

19-10-2016 – De RTL GP Dakar Pre-Proloog is inmiddels een begrip voor de Nederlandse Dakar-fans. De afgelopen jaren heeft het evenement ook internationale status weten op te bouwen. Dit jaar zal dan ook niet alleen de vaste Nederlandse waarde op het circuit van Valkenswaard actief zijn, maar tevens oud-Dakar-winnaars Nasser Al-Attiyah en Stéphane Peterhansel. Nog niet eerder in de geschiedenis van deze Pre-Proloog mocht de organisatie van het evenement deze twee wereldtoppers verwelkomen.

Stéphane Peterhansel wist de Dakar Rally zes keer op de motor te winnen waarna hij overstapte naar het autoklassement. Ook op vier wielen wist de Fransman zich te bewijzen en de zwaarste rally ter wereld nog zes keer op zijn naam te schrijven. Daarmee is hij de succesvolste Dakar-winnaar ooit én de man die Peugeot afgelopen jaar voor het eerst sinds 1990 de overwinning bezorgde.

Nasser Al-Attiyah is in Nederland ongekend populair. De Qatarees, die tweemaal de Dakar Rally op zijn naam schreef, is dit jaar teamgenoot van de Nederlander Erik van Loon. Naast zijn successen in de Dakar Rally wist hij in 2012 ook nog eens een bronzen medaille te bemachtigen bij het kleiduivenschieten op de Olympische Spelen in Londen.

Ellis Blasé (PR Manager Peugeot Nederland): “Wij zijn er trots op dat Stéphane Peterhansel naar Nederland komt. Vorig jaar was Peugeot Dakar-rijder Cyril Despres aanwezig en dat was al een groot succes. Dat Peterhansel meteen enthousiast reageerde en zelfs de test van het team met de nieuwe PEUGEOT 3008 DKR onderbreekt om acte de présence te geven in Valkenswaard, is een uniek compliment voor de Nederlandse fans!”

De verrichtingen van de Nederlandse Dakar-deelnemers en de internationale helden Peterhansel en Al-Attiyah zijn zaterdag 19 november om 19.00 uur te zien bij RTL 7. De 38e editie van de Dakar Rally is begin januari iedere dag uitgebreid te volgen via www.rtlgp.nl en bij RTL 7.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.