Foto: www.roadandtrack.com

31-03-2015 – Vandaag maakte het “Toyota World Rally Team” bekend dat de 21-jarige Fin Teemu Suninen heeft getekend als testrijder voor de WRC terugkeer van Toyota in 2017. De (door Toyota genoemde) “Junior Squad” zal samen met het team meewerken aan de ontwikkelingen en de opbouw van de Yaris WRC.

Teemu Suninen is sinds 2013 actief in de rallysport. Hij zal dit jaar o.a. meestrijden in het WRC 3 kampioenschap dit jaar. Voor de toekomst is Suninen dus bij Toyota gevoegd. Samen met o.a. de jonge Fransman Eric Camilli zullen ze de Toyota verder ontwikkelen en testen. Camilli is dit jaar vooral actief in het WRC 2 seizoen, rijdend in een Ford Fiesta R5. De twee jonge rijders worden begeleid door twee ervaren ex-WRC rijders, Stéphane Sarrazin en Sebastian Lindholm. Zij zullen een zeer belangrijke rol spelen in het Toyota team. Zowel als testrijders als ‘leermeester’ van de jonge rijders.

Teemu Suninen (testrijder Toyota)“Toyota heeft zo’n sterke reputatie en geschiedenis in de rally, het is dus een zeer grote eer om testrijder te worden bij hun terugkeer. Ik kan niet wachten om te beginnen! Ik zal alles op alles zetten om het team te laten zien wat ik kan! Mijn doel is om zoveel mogelijk te leren, want ik ben nog altijd in het begin van mijn rally carrière. Ik wil groeien met behulp van het team en ik kijk ernaar uit om samen te werken met Eric, Stéphane en Sebastian! Er is een positieve en professionele sfeer binnen het team en dat is zeer motiverend!

Yoshiaki Kinoshita (teambaas Toyota)“Beiden hebben een enorm potentieel in de rally, ze zijn zeer snel, maar ook intelligent en methodisch. Dit zijn kwaliteiten die zeer belangrijk zullen zijn voor de toekomst. We hadden vorig jaar al een aantal jonge rijders getest en Eric en Teemu waren beiden erg sterke rijders. We verwachten dus te groeien tot een sterk team samen met hen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.