Afbeeldingsresultaat voor sven smeets

Foto: www.motorsport.com

29-08-2016 – Volkswagen Motorsport heeft Sven Smeets aangewezen als nieuwe teambaas. De Belg vervangt daarmee ex-teambaas Jost Capito, die de overstap maakte naar het Formule 1-team van McLaren.

De WK Rally van Duitsland was voor Capito de laatste wedstrijd waarbij hij nog actief was als teambaas bij Volkswagen Motorsport. Afgelopen weekend woonde hij de Grand Prix van België bij, maar verder is Capito nog altijd niet officieel aan de slag bij de Britse formatie. Bij McLaren wordt hij de nieuwe CEO. Smeets maakt zijn overstap vanaf het Citroën World Rally Team, waar hij sinds 2012 veel werk achter de schermen deed.

In het verleden was Smeets nog professioneel rallynavigator in het World Rally Championship van o.a. Freddy Loix en François Duval, maar voor de 44-jarige Belg staat er vanaf 1 september, wanneer zijn contract ingaat, een nieuwe uitdaging op het programma. De komende dagen zal de toekomstige teambaas dus nog ingewerkt worden voordat hij echt aan de slag gaat.

Frank Welsch (VW-bestuurslid): “We zijn blij een man met een enorme managementervaring in de top van Volkswagen Motorsport te kunnen introduceren, in de persoon van Sven Smeets. We hebben er vertrouwen in dat we met Sven en de rest van het managementteam ons succesverhaal in het World Rally Championship en de strategische ontwikkeling van onze raceprojecten kunnen voortzetten. We willen Jost Capito graag bedanken. In de afgelopen drie jaar heeft Volkswagen onder zijn leiding elke beschikbare titel in het World Rally Championship gewonnen. We wensen hem al het beste voor de toekomst.”

Onder Capito’s leiding wist het team van Volkswagen Motorsport 38 keer te winnen in 48 wedstrijden die het team in totaal reed sinds 2013. Hiermee is Jost Capito tot nu toe een van de beste teamleiders in de rallygeschiedenis en lijkt Sébastien Ogier voor het team dit seizoen zijn vierde titel binnen te gaan vissen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.