Foto: www.trainingunit.nl

18-05-2015 – Zoals al bekend was is Jeroen Swaanen ingeschreven voor de ELE Rally met niets minder dan een Ford Fiesta WRC! Swaanen rijdt na al die jaren voor het eerst weer met een Nederlander als navigator, namelijk Sander van Barschot. Het zou overigens zomaar de laatste wedstrijd kunnen zijn van de tweevoudig kampioen.

In 2011 met de Subaru Impreza S14 WRC, dat jaar erop in de Ford Focus RS WRC, de kampioenschappen die ze Jeroen en toenmalige navigator Robin Buysmans nooit meer af zullen pakken. De afgelopen jaren zagen we Swaanen samen met o.a. de Belgische navigators Davy Thierie en Bjorn Degant aan de start aan de grootste wedstrijden van het Nederlands kampioenschap met een Citroën C4 WRC. In de Euregio Rally wist Swaanen ook de eerste te zijn die een Nederlandse wedstrijd won in een R5. De tweede winst met deze auto’s zou in de ELE Rally overigens ook gepakt kunnen worden door Michiel Becx (Fiesta R5) of Bob de Jong (DS3 R5).

Maar daar denken Jeroen en Sander het liefste niet aan, zij richtten zich totaal op de winst in deze 51e editie van de ELE Rally. De winst tijdens deze editie zou overigens ook het einde van Jeroen’s rallycarriëre betekenen, die vertelde dat hij op het moment financiële problemen had en geen geld meer kon ophoesten om deze ‘grote’ bolides te betalen.

Voor Sander is het weer een nieuwe uitdaging. Hij wist vorig jaar naast Arjen de Koning Nationaal Nederlands Rallykampioen te worden en dit jaar samen met Michiel Becx een sterke 4e positie neer te zetten tijdens de TAC Rally. Tijdens deze rally zal hij er alles aan doen om Jeroen letterlijk en figuurlijk op het rechte pad te houden tijdens deze rally.

De ELE Rally is alweer over 2 weken in Helmond. Voor meer info kunt u terecht op de website: www.elerally.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.