Foto: www.autosportvision.nl

07-04-2015 – Na twee wedstrijden in het Belgisch kampioenschap staat komend weekend de TAC rally rondom Tielt(B) op het programma voor het Becx-TDS Racing team.

Michiel Becx zal deze wedstrijd niet met Eddy Smeets als navigator gaan rijden, maar met de ervaren Nederlandse Co-piloot Sander van Barschot, die de afgelopen jaren zijn strepen heeft verdiend langs Arjen de Koning in het Paradigit Rally team. De Ford Fiesta R5 heeft inmiddels weer een rebuild gehad en staat er weer fris bij om de aanval te openen op de mooie, maar verraderlijke wegen rondom Tielt(B). Wederom zal er weer een breed deelnemers veld in de top aanwezig zijn met hoofdzakelijk RC2 auto’s, die de afgelopen 2 wedstrijden voor een mooie strijd hebben gezorgd in het Belgisch Rally Kampioenschap.

Michiel Becx: “Afgelopen wedstrijd in Spa merkte ik dat ik nogal wat snelheid liet liggen in bepaalde bochten door mijn beperkte note-systeem. Ik ben nu na de Spa Rally overgestapt op een nieuw systeem, en om daar aan te wennen doe ik dat het liefst in een rally die ik al eens gereden heb!”

De TAC Rally is daarom een mooie rally om dit systeem in de praktijk te gaan brengen samen met Sander van Barschot, een Nederlandse navigator waar ik veel van op kan steken, net als ik veel van Eddy Smeets heb geleerd in de 3 wedstrijden die we de afgelopen maanden samen hebben gereden. “Wat ik me van vorig jaar nog kan herinneren zijn de smalle wegen die geen foutje dulden door de vele slootjes langs het parcours, maar die wel de kans bieden om flink te snijden, en dat maakt deze rally nu zo bijzonder voor mij!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.