Foto: www.motorsport.com

03-07-2016 – Ott Tänak blijft goede zaken doen voor het DMACK World Rally Team. De Est wist tijdens de eerste dag van de rally al de dagzege op zijn naam te schrijven, en ook tijdens de tweede dag gaf hij wederom niks toe op de concurrentie. Hierdoor lijken Tänak en Mõlder af te gaan op hun allereerste WRC-zege ooit.

Het deelnemersveld achter Tänak zat echter niet stil. Zo was er een spannend duel ontstaan om de tweede positie tussen Andreas Mikkelsen met de Volkswagen en Hayden Paddon met de Hyundai, voorlopig in het voordeel van de Noor. Ook Stéphane Lefebvre reed een uitstekende openingsfase van de zaterdag en klom zo dichterbij de Volkswagen-rijders Sébastien Ogier en Jari-Matti Latvala, die onderling in duel waren om de vijfde positie. Thierry Neuville voelde in de voorhoede wellicht nog het minste druk van de concurrentie, maar deed desondanks sterk mee vanaf een vierde positie in het algemene klassement.

Tijdens de middagsessie deed Tänak het uiteindelijk iets rustiger aan, maar dat zou niet ten koste gaan van zijn voorsprong op Mikkelsen, die nu ruim twintig seconden bevatte. Paddon kwam er uiteindelijk dan ook niet aan te pas om de Volkswagen-rijder te passeren in het klassement, en moest daardoor tevreden zijn met de derde positie. Het Belgische duo Neuville-Gilsoul deed geen gekke dingen en zo hielden zij de vierde positie vast, terwijl de vijfde positie met een kleine voorsprong op zijn teamgenoot in handen was van Latvala en Miikka Anttila. Jim van den Heuvel heeft als enige Nederlander in het klassement de leiding in de standaard groep N-klasse stevig vast, en voelt geen druk meer van zijn grootste concurrent Alain Foulon. De Fransman komt overigens ook uit voor Heuvel-Motorsport, maar kan met bijna zes minuten achterstand weinig meer doen tegen de talentvolle Jim, die ondanks een koprol nog steeds in de wedstrijd zit.

Vandaag worden de laatste proeven verreden in Polen, en is het voor de concurrentie afwachten op een foutje van Tänak. Gebeurd dit niet, dan zijn Ott Tänak en Raigo Mõlder, en tevens het team van DMACK, verzekerd van hun eerste WK-zege.

WRC

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.