Foto: www.hartvoorautos.nl

07-03-2015 – Over 2 weken is het dan zover… de start van het Nederlands Rallykampioenschap in Emmeloord! De inschrijving zal a.s. maandagavond sluiten, maar tot nu toe kunnen we uitkijken naar een mooi deelnemersveld voor de Tank S Rally.

Alle Mitsubishi rijders zijn dit jaar weer van de partij. Faes, Schapers, Van Ballengooijen, Van Hoof en De Koning gaan de strijd ook dit jaar weer met elkaar aan om het Nederlands kampioenschap. Zij zullen het niet makkelijk krijgen tegen de BMW’s van Ploeg en Muilwijk, die vorig jaar erg hoog in het kampioenschap wisten te eindigen. Daarnaast staat Jasper van den Heuvel ook aan de start. De auto van Van den Heuvel en Bakker is voorlopig nog onbekend, maar naar verwachting zullen zij gewoon in de Evo X R4 aan de start staan.

Als X rijder mogen we Hans-Erik Weng verwelkomen! Hij zal in de nieuwe Mitsubishi Mirage R5 het Nederlandse publiek versteld doen staan! Weng deed al eerder mee aan de Tank S Rally. In 2002 en 2004 stond Weng met een Volvo aan de start, en ook in 2007 stond hij aan de start, toen met een Mitsubishi Lancer Evo 7. De 2e X-rijder is de Lamborghini van Michel van Westing. Wie de 0-rijder wordt is nog niet zeker, maar zeer waarschijnlijk zal dat één van de Mitsubishi’s van VD Heuvel Motorsport zijn.

Wat is er verder te beleven in Emmeloord? Natuurlijk zijn ook alle spectaculaire rijders weer van de partij! Een aantal Volvo’s, een groepje BMW’s en de altijd spectaculaire Nissan’s maken het deelnemersveld af! Ook plaatste Patrick Veenhuizen op Facebook een foto van een Skoda Fabia WRC. Er gaan geruchten over dat Veenhuizen hierin zal starten, maar dan waarschijnlijk tijdens zijn thuisrally, de Rally van Putten.

De Tank S Rally wordt verreden op zaterdag 21 maart rondom Emmeloord. Voor meer nieuws over de Tank S Rally kunt u de site op de hoogte houden, of gaan naar www.tanksrally.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.