Afbeeldingsresultaat voor teemu suninen fiesta wrc

12-01-2018 – Het M-Sport World Rally Team heeft bevestigd dat Teemu Suninen en navigator Mikko Markkula in 2018 de derde wagen van het team in actie zullen gaan komen. Suninen zal tijdens acht rondes van het Wereldkampioenschap Rally’s achter het stuur kruipen van de Ford Fiesta WRC.

Suninen zal daarmee voor het eerst in de officiële kleuren van M-Sport mogen uitkomen, net als teamgenoten Sébastien Ogier en Elfyn Evans, die eerder al hun contract verlengden bij het team dat afgelopen jaar de constructeurstitel won. Van de in totaal dertien rondes van het WRC zal Suninen er acht mogen gaan afwerken met de Fiesta WRC. Deze bestaan uit de Rally van Zweden, Mexico, Portugal, Italië, Finland, Turkije, Wales en Spanje.

Teemu Suninen: “We hebben nu een mooie kans om te laten zien wat we waard zijn. Het plan is om de rally’s met het hoofd koel van start te gaan. Deze kans krijgen we geen tweede keer, dus als we willen bewijzen dat we met de toprijders mee kunnen moet dat nu of nooit. We hoeven ons gelukkig nog niet te focussen op het rijderskampioenschap, aangezien dat komend seizoen nog geen rol speelt voor ons. Dat betekent dus dat we het wedstrijd voor wedstrijd gaan bekijken en er het beste van te maken. We moeten in ieder geval er zeker van zijn het maximale uit deze kans te halen, en dat is dan ook precies wat we van plan zijn. Ik kijk er erg naar uit om weer achter het stuur te mogen kruipen van een WRC en hoop komend seizoen erg veel te gaan leren.”

Malcolm Wilson (Teammanager): “Er is geen twijfel over de potentie die Teemu bezit en ik ben er dan ook zeker van dat hij komend seizoen veel progressie zal gaan maken als een waardevol lid van ons team. Tijdens zijn debuut in de Ford Fiesta WRC vorig jaar liet hij al enkele concurrenten in het stof achter, en dat is toch al wel veelzeggend. Hij wist tevens een klassementsproef op zijn naam te schrijven, maar om ook mee te strijden om de podiumposities zal hij toch van andere huizen moeten komen. Toch is er geen twijfel over het feit dat Teemu een zeer getalenteerd coureur is, en zeker iemand die in de toekomst mee zal gaan strijden om de eindzeges. Met acht rally’s op het programma komend seizoen zal hij de ervaring op doen om zijn rallycarrière naar het hoogste niveau te brengen. Ik zal dan ook niet verrast zijn als deze jongen 1 of 2 keer op het podium zal eindigen.”

M-Sport maakte afgelopen week al bekend dat Bryan Bouffier, die in 2011 nog de Monte-Carlo Rally op zijn naam schreef, ook twee wedstrijden als derde coureur zal uit gaan maken voor het team. De Fransman komt namelijk tijdens zijn twee favoriete wedstrijden in Monte-Carlo en Corsica in actie. Met Bouffier en Suninen is de complete line-up voor tien wedstrijden bevestigd. Echter is het nog even de vraag wie er tijdens de overige 3 wedstrijden plaats mag gaan nemen achter het stuur van de derde Fiesta WRC.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.