Afbeeldingsresultaat voor thierry neuville ypres rally 2017

16-01-2017 – Tijdens de komende editie van de Kenotek Ypres Rally mag de organisatie wederom een ware topper mogen toevoegen aan de deelnemerslijst. Niemand minder dan Thierry Neuville, coureur van het Hyundai World Rally Team, heeft onlangs mogen aankondigen dat hij deel zal gaan nemen aan de Ypres Rally met de Hyundai i20 R5.

Afgelopen jaren was Neuville vrijwel alleen maar actief in het Wereldkampioenschap Rally’s, en was tijdens de East Belgian Rally van 2014 voor het laatst actief op Belgische ondergrond, toen aan de start met de Hyundai i20 WRC. De Ypres Rally zal voor Neuville dan ook meer een uitstapje zijn, om te mogen schitteren voor eigen publiek. Naar eigen zeggen vind de Hyundai-coureur het spijtig dat hij niet vaker aan de start kan verschijnen van Belgische wedstrijden. Invoerder Hyundai Belux stelde voor om Thierry te laten deelnemen aan de Rally van Ieper en Hyundai Motorsport is onmiddellijk ingegaan op dit voorstel. Met de Ypres Rally op de kalenders gaat Neuville nu tevens de strijd aan met de toppers uit de Tour European Rally en de grote namen uit het Britse Rallykampioenschap, waarvoor het evenement dit jaar tevens meetelt.

Olivier Sermeus (Manager Director Hyundai Belux): “Thierry is een geweldige ambassadeur voor ons merk en wij zijn bijzonder trots dat we een Vicewereldkampioen hebben in het WRC-Kampioenschap. Aangezien hij niet vaak voor eigen publiek rijdt, zijn we op zoek gegaan naar een alternatief voor Thierry. De Rally van Ieper leek ons de perfecte rally om Thierry te laten schitteren voor zijn eigen publiek en we zijn heel blij dat Hyundai Motorsport ons steunt in dit initiatief!”

Michel Nandan (Team Principal Hyundai Motorsport): “We kunnen het alleen maar aanmoedigen wanneer een plaatselijke invoerder initiatieven neemt om de rallysport, ons merk en onze rijders te promoten. Thierry Neuville is een grote naam in België en wij zijn blij dat wij betrokken kunnen zijn bij zijn eerste deelname aan de Rally van Ieper aan het stuur van een Hyundai how to lose weight fast. Het is een uitgelezen kans om het potentieel van onze R5 aan te tonen op dit zeer specifieke terrein en voor Thierry is elke rally weer een bijkomende ervaring.”

Thierry Neuville: “De voorbije jaren heb ik niet veel kans gehad om voor eigen publiek te rijden vanwege de drukke kalender met rally’s en tests voor het WRC. Behalve de East Belgian Rally in 2014… Maar Ieper is toch nog van een ander kaliber en ik sta te popelen om de New Generation i20 R5 hier te mogen uittesten. Ik hoop dat de fans talrijk zullen komen opdagen!”

Voordat het zover is, zal Neuville eerst in actie mogen komen tijdens de Rally van Monte Carlo komend weekend, waarin hij zijn debuut zal maken in de 2017-generatie van de Hyundai i20 WRC.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.