Rally-World

Feel the world of Rally

Thierry Neuville en Sébastien Loeb naar Race of Champions

Komend weekend wordt in de Zweedse stad Pite Havsbad weer de welbekende Race of Champions verreden. Aan dit jaarlijks terugkerend evenement komen diverse topcoureurs uit alle klassen van de autosport aan de start om het in verschillende wagens tegen elkaar op te nemen in de strijd voor de beste individuele rijder en de beste nationaliteit. Ook de rallyrijders zijn dit jaar sterk vertegenwoordigd in het evenement, met een aantal hele grote namen aan de start.

Zo zal negenvoudig WRC-kampioen Sébastien Loeb op 28 en 29 januari zijn best gaan doen om zijn Race of Champions-titel te verdedigen. Voor Loeb zal het even omschakelen zijn na de Dakar Rally, want na twee weken in de hete woestijn te hebben doorgebracht krijgt hij nu ineens te maken met sneeuw en ijs. Loeb won het gelegenheidsevenement maar liefst 4 keer, maar mag dit jaar concurrentie verwachten van onder meer de Belgische WRC-topper Thierry Neuville, die tussen de WK Rally van Monte-Carlo en Zweden nog even de tijd vond voor deze wedstrijd.

Ook vader en zoon Petter en Oliver Solberg zullen van de partij zijn, uitkomend voor het Noorse team, waarmee ze vorig jaar samen de nations cup wisten te winnen. De rallytoppers nemen het in de Race of Champions op tegen (oud-)F1-rijders als Sebastian Vettel, Valtteri Bottas, Mick Schumacher, Mika Häkkinen en David Coulthard. Daarnaast staat ook voormalig DTM-kampioen Mattias Ekström aan de start, die afgelopen jaar voor Audi uitkwam in de Dakar Rally.

De Race of Champions zal over twee dagen verreden worden. Op zaterdag 28 januari kan je van 12:00 tot 15:00 de nations cup volgen in de strijd voor de beste nationaliteit. Op zondag 29 januari zal er in dezelfde tijdsperiode gestreden worden in de strijd om de individuele kroon. Het evenement zal in Nederland live te volgen zijn via Ziggo Sport, maar is ook te zien via het officiële Youtube-kanaal.

Share this…