Dakar-jury maakt tijdstraf Sainz ongedaan na nieuwe analyse

17-01-2018 – Carlos Sainz, leider in het algemeen klassement bij de auto’s, heeft de tijdstraf van tien minuten die hij kreeg teruggekregen. De Dakar-organisatie ziet, na onderzoek van technische gegevens uit de Peugeot, geen bewijs voor een aanrijding met de quad van Kees Koolen. 

Sainz en Koolen waren afgelopen maandag tijdens de ingelaste rustdag het onderwerp van de wedstrijd vanwege een aanrijding die zou hebben plaatsgevonden tijdens de zevende etappe. Sainz kreeg ondanks het ontkennen van de aanrijding met Koolen een tijdstraf van tien minuten opgelegd. Peugeot-baas Bruno Famin kondigde onmiddellijk aan in beroep te gaan tegen de sanctie.

Sainz kreeg van de organisatie in eerste instantie een tijdstraf van tien minuten; een straf waar zowel Koolen als Sainz het niet mee eens waren. De Nederlander overwoog zelfs een rechtszaak na de rally. Peugeot overhandigde daarop de telemetrische gegevens van de bolide van Sainz, waar uit niks bleek dat er sprake was van een aanrijding. Ook zijn snelheid was niet dermate gevaarlijk op het moment van inhalen, waarna de organisatie besloot de straf voor Sainz te annuleren.

Met het intrekken van de straf loopt Sainz in het algemeen klassement weer uit op de nummer twee, stalgenoot Stephane Peterhansel. Het verschil bedraagt nu één uur en 45 seconden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.