Afbeeldingsresultaat voor toby price dakar 2016

Foto: USA Motorsports

03-12-2016 – Toby Price, regerend Dakar-kampioen bij de motoren, blijft tot het einde van 2019 deel uitmaken van KTM. De Oostenrijkse firma heeft de contractverlenging onlangs bekendgemaakt.

De 29-jarige Australiër won eerder dit jaar tijdens pas zijn tweede deelname de Dakar Rally. Price zegevierde in vijf etappes en verlengde daarmee de vijftien jaar durende dominantie van KTM in de motorenklasse. In 2017 keert hij terug als het speerpunt van het fabrieksteam. Daarna zal hij nog aan minimaal twee edities deelnemen met KTM.

Toby Price: “Ik voel me vereerd en ben enorm blij met deze aankondiging! Nu kan ik me concentreren op wat ik moet doen: het besturen van motorfietsen en zo hard mogelijk rijden. Het zijn spannende tijden met een geweldig team en veel goede teamleden. Ik kijk uit naar de toekomst. Het wordt een mooie tijd. Hopelijk kan ik de resultaten leveren die me gevraagd worden. Ik kan niet wachten en ik kijk uit naar de komende jaren!”

Naast Price, zal ook Sam Sunderland nog minimaal tot en met 2019 uitkomen voor het team van KTM. De Brit moest de Dakar Rally afgelopen jaar nog overslaan vanwege een gebroken sleutelbeen en een breuk in zijn dijbeen. Price en Sunderland krijgen in januari gezelschap van Matthias Walkner. De snelle Oostenrijker moest afgelopen januari nog opgeven na een val, maar geldt voor de editie van 2017 opnieuw als één van de grote kanshebbers voor de eindzege.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.