Afbeeldingsresultaat voor ton van genugten dakar 2016

25-09-2016 – Misschien wel de toekomstig winnaar van de Dakar Rally. Ton van Genugten gaat namelijk voor eigen kansen tijdens de komende editie van de Dakar Rally. Het afgelopen jaar functioneerde Van Genugten nog als assistentie van Team de Rooy, maar in 2017 mag hij zelf gaan jagen op het podium.

Samen met Anton van Limpt en Bernard der Kinderen naast zich wil Van Genugten komend jaar een gooi gaan doen naar een podiumklassering. Hij blijft verder actief bij Team de Rooy, en beschikt dan ook over een Iveco Trakker, waarmee hij tijdens de afgelopen editie ook deelnam. Van Genugten kan zelf niet wachten om de strijd aan te gaan begin januari.

Ton van Genugten: “Het is heel spannend om nu voor eigen kansen te kunnen rijden. Het heeft uiteraard wel wat voeten in de aarde gehad, maar ik ben heel blij met de kansen die me worden geboden, mede dankzij mijn sponsors. Afgelopen jaar ging het al ontzettend goed. We zijn vijfde geworden, terwijl we anderhalf uur zijn verloren doordat we vast hebben gezeten en minimaal een half uur omdat we als snelle assistentie een paar keer hebben moeten wachten omdat we achter Gerard de Rooy moesten blijven. Natuurlijk zijn en blijven we onderdeel van een team dat voor de overwinning gaat. Als het nodig is, zullen we altijd in dienst rijden van degene die er het beste voor staat. Maar ik hoef me in principe niet meer in te houden.”

“Peter van Eerd heeft de keuze gemaakt om iets anders te gaan doen,” vervolgt Ton, “Maar daar krijgen we nu Bernard voor terug: iemand met veel ervaring, die zelfs ook al met Hans Stacey een Dakar-overwinning op zijn naam heeft staan. Ik ga niet rijden in de OiLibya Rally in Marokko, maar Anton en Bernard zijn daar wel. De Trakker is me verder goed bevallen. Ik weet wat ik ermee kan en ik weet wat de auto kan. Als je de tijd eraf haalt die we afgelopen jaar zijn verloren met wachten en vastzitten, hadden we er tweede mee gestaan. Bovendien zijn de reglementen wat aangepast, zodat het nadeel ten opzichte van de ‘neuzen’ kleiner is geworden. De Trakker heeft een aantal updates gekregen en biedt daarmee genoeg perspectieven om voor het podium te gaan. We moeten natuurlijk realistisch blijven en kijken naar de concurrentie. De puzzel moet wel in elkaar vallen. Maar het podium is zeker een doel!”

De Dakar Rally gaat begin januari weer van start, en tegen die tijd zal onze site dan ook weer worden omgebouwd tot hét media waar u de Dakar het beste op de voet kunt volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.