19-04-2017 – Na een mooie Zuiderzee Rally die werd afgesloten met een 13e plaats, zou het Rally Team Leemans weinig tijd hebben om uit te rusten, aangezien enkele weken later de Centraal Nederland Rally op zaterdag 8 april op het programma stond. Het zou voor het duo de tweede wedstrijd worden in de Citroën DS3 R3T.

Dit seizoen strijden Leemans JR en Van Waardenburg onder meer mee in het nieuwe Nederlands Junioren Rallykampioenschap, waar zij het moeten opnemen tegen enkele andere Nederlandse talenten. Na zijn optreden tijdens de Zuiderzee Rally werd het duo daarbij gelijk hoog ingeschat, en kreeg van de organisatie dan ook startnummer 11 op de ramen. Zelf was Roald voorafgaand deze wedstrijd toch nog wat voorzichtig met zijn verwachtingen. Want naast het feit dat het nog maar zijn tweede rally in de Citroën DS3 R3T zou gaan worden, zou een wedstrijd in de omgeving Putten/Voorthuizen compleet nieuw terrein zijn voor de 19-jarige coureur.

Roald Leemans: “Het is natuurlijk altijd nog wennen en kijken waar we harder kunnen of waar misschien verbetering nodig is maar na deze twee rally hebben we de wagen zeker al een stuk beter leren kennen. Omdat alles nieuw is en we natuurlijk nog moeten wennen aan de auto was mijn doel vooraf gewoon om de auto te leren kennen. We hadden startnummer 11 gekregen, een erg mooi nummer, vooral omdat het mijn tweede rally in deze auto is. Ik wilde dus gewoon rond de 11e plek blijven rijden omdat er natuurlijk veel Evo’s aan de start stonden en er voorde rest niet echt R3-auto’s waren.”

De rally begon niet zoals Roald gehoopt had, toen al vroeg in de wedstrijd er problemen ontstonden met de remmen. De remblokken werden te heet waardoor de remolie begon te koken, en even later zou de remdruk van de wagen dan ook volledig wegvallen. Het duo wist desondanks het servicepark te bereiken en daar werd de remolie dan ook vervangen en werd er tevens een nieuw remblok gemonteerd, waardoor Roald zijn weg toch kon vervolgen. Direct koos hij dan ook voor de aanval en op deze manier wist hij zich weer terug in de top 10 te vechten. Na zes proeven wisten ze de negende positie in het klassement te veroveren, en daar zou het helaas bij blijven, toen de laatste klassementsproef bij Putten noodzakelijk geneutraliseerd moest worden. Leemans JR gaf aan hier erg van te balen, maar kijkt desondanks terug op een mooie wedstrijd.

Roald Leemans: “Aangezien we tijdens de eerste bouclé remproblemen hadden, baal ik er wel erg van dat de laatste proef geneutraliseerd werd. Ik had nog wel graag die laatste proef nog een keer op snelheid willen rijden… Desondanks vond ik het mooie proeven. We hebben lekker gereden en het waren mooie proeven om de auto nog beter te leren kennen.”

Met zijn negende positie wisten Roald en Chris wel de winst in de klasse RC3 te bemachtigen. Ook eindigden zij als tweede in het juniorenklassement, en doen daarmee goede zaken in dit kampioenschap. Inmiddels is Roald ook opgemerkt door de KNAF en is hij opgenomen in de KNAF Academy. In deze Academy zal Roald diverse workshops volgen, is er aandacht voor de mentale- en fysieke ontwikkeling en maken natuurlijk ook rijtrainingen onderdeel uit van het pakket. De KNAF Academy is er voor rijders in alle taken van de Nederlandse autosport. Om in aanmerking hiervoor te komen, moet de jongeling allereerst in positieve zin zijn opgevallen en worden voorgedragen.

Roald Leemans: “Ik zit nu in het KNAF Acadamy-programma en ben daar erg blij mee!
Ze ondersteunen mij in de rallysport door trainingen en workshops zodat ik kan blijven groeien in deze mooie sport!”

De volgende wedstrijd voor het Rally Team Leemans wordt waarschijnlijk de ELE Rally eind mei. Hieronder zijn alle hoogtepunten van het duo ook in beeld te zien tijdens het videoverslag van het Rally Team Leemans tijdens de Centraal Nederland Rally.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.