Foto: www.wrc.com

04-02-2016 – Toyota Gazoo Racing, die in 2017 hun debuut zullen maken met de Yaris WRC in het wereldkampioenschap rally’s, maakten vandaag de nieuwe livery van de wagen bekend voor komend seizoen tijdens hun jaarlijkse persconferentie in Japan, zie de foto hierboven.

Ook de teambaas van dit team, ex-WRC kampioen Tommi Mäkinen, woonde deze persconferentie bij. Echter maakte hij bekend dat er nog geen nieuwe updates aan de wagen is toegevoegd, omdat het team daar nog druk mee bezig is in Finland, waar de auto wordt ontwikkeld. De tests van de nieuw ontwikkelde wagen, die het team z.s.m. probeert af te ronden, zullen komende maanden plaatsvinden.

Hoewel er nog geen officiële bevestiging uit Mäkinen’s mond is gekomen, lijkt het erop dat het meeste testwerk gedaan zal worden door een andere Finse rallyrijder, namelijk Mikko Hirvonen. Het testwerk zal voornamelijk gedaan worden op de wegen van Finland zelf, maar ook op het asfalt in Duitsland, om de variatie er voor de rijders in te houden en ook te kijken hoe de Yaris presteert op dit oppervlak. Petter Solberg en Sébastien Loeb zouden overigens ook gevraagd zijn door het team om plaats te nemen in de auto, maar hun hebben vooralsnog geen antwoord gegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.