Foto: www.motorsport.com

29-06-2016 – Tweemaal won hij de Dakar, één van die keren met de Mini, maar achter het tijdperk Mini wordt voor de 44-jarige Nani Roma nu een punt gezet. De Spanjaard verruilt zijn Mini van het team van X-Raid komend seizoen namelijk voor een Toyota Hilux.

In 2004 won Nani Roma de Dakar op de KTM voor de eerste keer, en nog niet lang geleden won hij in 2014 voor het eerst bij de auto’s met zijn Mini. De afgelopen vijf edities kwam Roma telkens weer in actie met het Britse merk. Nu is dus besloten om voor de 2017-editie de strijd aan te gaan met een Toyota Hilux van OverDrive. Tijdens de Baja Spanje in juli zal hij dan ook debuteren met zijn nieuwe aanwinst. Dat de wagen goed mee kan strijden in de voorhoede is al gebleken, aangezien o.a. Giniel de Villiers en Bernhard ten Brinke de afgelopen jaren al hoge ogen wisten te gooien met de Toyota.

Nani Roma: “Het is fijn mijn contract met Overdrive Racing getekend te hebben. Dit is een nieuwe en mooie uitdaging in mijn carrière en een nieuwe kans om mezelf te ontwikkelen in een nieuw en spannend project. Ik ben tot op het bot gemotiveerd om de werkzaamheden op te pakken. Voorafgaand aan onze eerste race over enkele weken gaan we nog wat testwerk verrichten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.