foto van Riwald Dakar Team.

04-01-2017 – Tijdens de tweede etappe van de Dakar Rally 2017 is de Renault Truck van het Riwald Dakar Team, bestuurd door Gert Huzink, dusdanig zwaar beschadigd dat het team de zwaarste Rally ter wereld niet kan uitrijden.

Gert Huzink lag tot 4 kilometer voor de finish-streep op een mooie solide tiende positie. Alles verliep vlotjes, totdat een stofwolk hen het zicht ontnam. Hierdoor was het niet mogelijk een stilstaande auto op tijd op te merken en te ontwijken. Het rechter voorwiel brak volledig af. Met man en macht is er gezocht naar een oplossing, in eerste instantie om de stage te finishen. Dankzij de assistentie van Ed Wigman en zijn team wist Gert Huzink de Renault K520 op drie wielen over de finish te krijgen! De schade bleek echter zo groot dat, zelfs na een hele nacht op de verbindingsroute aan het sleutelen te zijn geweest, het team met teveel tijdverlies in het bivak aan zou komen.

Gert Huzink: “We zijn zwaar teleurgesteld, het bivak hebben we niet meer op tijd gehaald en dan lig je uit de Rally. We hebben er echt alles aangedaan maar helaas. Ed Wigman en zijn team in de Ginaf hebben ook hun uiterste best gedaan. Zij mogen vandaag gelukkig wel starten.”

Ed Wigman, de teamgenoot van Huzink in het Riwald Dakar Team, mag vandaag wel weer van start met zijn Ginaf tijdens de derde etappe van de Rally. Gert Huzink is door zijn wegvallen de tweede Nederlander die uit de Rally stapt, nadat eerder vandaag ook Jasper Riezebos noodgedwongen werd te stoppen met zijn deelname bij de motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.