Foto: www.autosport.be

24-02-2015 – Eind vorig jaar werd bekend gemaakt dat Cédric Cherain voor Citroën BELUX de strijd aan wou gaan in het Belgisch Kampioenschap in een Citroën DS3 R5. Cherain zou dit jaar opnieuw in een Ford Fiesta R5 starten maar daar is nu verrandering in gekomen, nu ook achtvoudig Belgisch-rallykampioen Pieter Tsjoen met een Citroën DS3 R5 de strijd aan wil gaan om het kampioenschap.

“Omdat we niet meer overeen kwamen met de verantwoordelijken van J-Motorsport, die ik overigens wel erkentelijk blijf voor alles wat we vorig jaar samen hebben beleefd en gerealiseerd, heb ik de Italianen van D-Max gecontacteerd. Ze hebben me heel goed ontvangen,” vertelt Cédric Cherain. “Ondanks een inkrimping van mijn budget door de gewijzigde akkoorden, ben ik momenteel zeker dat ik alle wedstrijden van het BRC kan rijden tot de Rally van Ieper. Daarna volgen nog de East Belgian Rally en de Condroz Rally. Ik blijf zoeken naar het resterende budget om het programma aan te vullen en mijn kansen op de titel voluit te kunnen verdedigen. Dat Pieter Tsjoen het startveld komt versterken is een goede zaak voor de Belgische rallysport.”

Naast Citroën BELUX staan er ook andere teams aan de start die een gooi willen doen naar het kampioenschap. Wat te denken van D-Max Racing die met Bertrand Grooten (Citroën DS3 R5) een gevaar zal vormen voor Tsjoen en Cherain.

De eerste wedstrijd van het Belgisch Rallykampioenschap zal a.s. weekend al beslist worden in Landen. Kanshebbers voor de eindoverwinning zijn o.a: Freddy Loix, de regerend Belgisch rallykampioen zal zijn titel proberen te verdedigen in een Skoda Fabia S2000. Ook Kris Princen die ditmaal aan de start zal staan met een Peugeot 208 T16 zal zeker hoge ogen willen gooien in Landen. Daarnaast hebben we zoals gezegd veel Citroën DS3 R5’s aan de start in de Haspengouw Rally met Verschueren, Tsjoen, Cherain en Grooten. De Nederlander Michiel Becx zal ook aan de start staan om zich met de Belgische top te vergelijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.