Foto: www.rallylovers.be

30-05-2016 – Ondanks de grote mate van concurrentie heeft Andy Lefevere afgelopen weekend de tiende editie van de ORC Rally op zijn naam weten te schrijven. Lefevere, die in Oostrozebeke voor de tweede maal op rij zegevierde, kreeg de overwinning dit keer echter niet in handen geschoven.

Tijdens de eerste klassementsproef wist Lefevere al een scratchtijd te klokken waardoor hij gelijk aan kop ging. De tweede klassementsproef zou echter gewonnen worden door Kurt Braeckevelt, die tijdens deze wedstrijd zijn debuut maakte met een Skoda Fabia WRC. Braeckevelt volgde op de eerste bouclé op de tweede plaats, en nadat Lefevere ook de derde proef won liep zijn achterstand slechts iets op naar 2.2 seconden. Melissa Debackre maakte net als Braeckevelt haar debuut, maar voor haar was het wapen tijdens deze wedstrijd een Skoda Fabia R5. Debackre deed daarmee voorlopig goede zaken op de derde positie, nog voor Steve Bécaert, die op zijn beurt debuteerde met zijn nieuwe Citroën DS3 R5 voor een eenmalig uitstapje.

Tijdens de tweede bouclé was het de vraag of Braeckevelt wellicht een gooi kon doen naar de eindzege, maar al gauw bleek deze overwinning niet voor hem bestemd te zijn. De thuisrijder ging namelijk de fout in en maakte een schuiver, waardoor hij terug zou vallen naar de vierde positie in het algemene klassement. Hierdoor wist Bécaert te profiteren en door te schuiven naar een top 3-positie, en nam Debackre op haar beurt de tweede positie over, met na zes klassementsproeven een achterstand van 5.7 seconden op Lefevere, die foutloos bleef rijden.

Tijdens de laatste twee boucles zou het nog erg spannend gaan worden tussen Lefevere en Debackre. Vooral nadat Debackre na de voorlaatste proef het verschil wist te verkleinen naar slechts 1.9 seconden. Op de laatste proef moest ze echter toch nog twee seconden toegeven, waardoor Lefevere mocht zegevieren maar Debackre desondanks tevreden mocht zijn met haar tweede positie. Bécaert was na het terugvallen van Braeckevelt vrijwel verzekerd van de derde positie en deed dan ook geen gekke dingen meer tijdens de tweede helft van de rally. Paul Litaer pakte met zijn Subaru Legacy de overwinning bij de Historics, en is daarmee goed voorbereid op de Ypres Rally over vier weken. Voor de Nederlandse eer wist Hans Weijs JR uiteindelijk als zesde uit de bus te komen met zijn BMW 130i.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.