Foto: www.en.best-of-rallylive.com

29-01-2016 – De seizoensopener van het nieuwe seizoen van het European Rally Championship valt volledig in het (smeltende) water voor de organisatie. Door het opvallende warme weer in deze periode is de sneeuw aan het dooien en dat zorgt voor natte en gevaarlijke omstandigheden voor de rijders.

Hierdoor was de organisatie van de Rally van Letland, meer bekend als de ‘Liepaja Rally’, om gisteren het besluit te nemen de wedstrijd te verzetten. De wedstrijd was oorspronkelijk gepland volgende week in het weekend van 5-7 februari. De organisatie vertelde echter dat de veiligheid voor de deelnemers boven alles gaat en dat het onverantwoord is om hen volgende week in deze omstandigheden over de wegen van Letland te laten rijden. Op dit moment is de organisatie druk bezig met het zoeken naar een nieuwe datum voor dit evenement, in samenwerking met ERC promotor Eurosport Events. ERC coördinator Jean-Bapiste Ley bevestigde in ieder geval dat de Rally van de Canarische Eilanden de nieuwe seizoensopener wordt op 10-12 maart a.s.

Jean-Bapiste Ley: “Voor ons is de veiligheid van de deelnemers het allerbelangrijkste, en gezien de verwachte weersomstandigheden in hun achterhoofd was de organisatie noodgedwongen deze wedstrijd uit te stellen naar later dit jaar. Er is ook eventueel nog gekeken naar een aanpassing in de route, maar dit is binnen een week uiteraard onbegonnen werk. Uiteraard zijn ook wij zeer teleurgesteld om deze beslissing te nemen en ons medeleven gaat dan ook uit naar alle organisatoren en de vele vrijwilligers, die dag en nacht hebben gewerkt om van deze wedstrijd één van de hoogtepunten te maken in het ERC seizoen, wat het elk jaar opnieuw absoluut is!”

Voor regerend kampioen Kajetan Kajetanowicz is het dus nog even afwachten voor hij weer los mag gaan. Één van zijn belangrijkste concurrenten voor komend seizoen is het Russische talent Alexey Lukyanuk, die vorig jaar tijdens de Rally van Estland met een Mitsubishi Lancer Evo X de overwinning wist te pakken! Dit jaar zullen we hem voornamelijk terug zien in een Ford Fiesta R5. Tijdens de Rally van de Canarische Eilanden zullen we Hermen Kobus en Erik de Wild overigens ook in actie gaan zien, want zij maakten eerder deze maand hun internationale kalender bekend. (zie hier)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.