Foto: www.ed.nl

01-03-2016 – Dakar 2016 ligt nog vers in ons geheugen. Erik van Loon en Wouter Rosegaar wisten daar na het wegvallen van Bernhard ten Brinke voor het tweede jaar op rij in de top 20 te finishen, namelijk als dertiende. Van Loon is echter nu al weer druk aan het plannen om zich ook goed voor te bereiden op de komende editie van de Dakar Rally, en dat zal hij niet enkel via cross country rally’s doen, maar ook door kilometers te maken op het asfalt oppervlak over het circuit.

Erik van Loon:¬†“Niet alleen zand, maar ook op asfalt zal ik dit jaar kilometers maken.¬†Samen met Wouter hebben we het programma qua Cross Country bekeken. Wouter en ik willen heel graag de Silk Way Rally rijden in juli, dat is een rally van Moskou via Kazachstan naar Beijin die Dakar-waardig is. De kans is dan ook zeer groot dat we die gaan rijden, een nieuwe en bijzondere uitdaging met veel zand. Daarnaast gaan we zeker in oktober naar de OiLibya Rallye in Marokko. Rondom deze wedstrijden is nog ruimte voor eventueel een andere cross country rally, maar daar moeten we in de loop van het jaar nog naar kijken. Ik ga ook nog naar het asfalt toe dit jaar.”

“Om nog beter te worden in endurance en het concentratievermogen te trainen, ben ik dit jaar ook op het circuit te vinden. Ik ga met een Renault Sport R.S. 01 een paar wedstrijden rijden in diverse Endurance kampioenschapen. Hoe dat programma er precies uit gaat zien, dat weet ik nog niet. Het is een hele snelle en betrouwbare auto met veel successen op de circuits. Op een circuit moet je anders rijden dan in een woestijn, je rijdt continue dezelfde ronde hebt last van verkeer en een seconde niet geconcentreerd kan het einde zijn van de wedstrijd. Mijn doel is om veel te rijden en mezelf te verbeteren zodat ik nog constanter en sneller kan rijden.”

In ieder geval verschijnt Van Loon met de Renault aanstaande zaterdag aan de start van de vier uur durende wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap die plaatsvindt op 5 maart op Circuit Park Zandvoort. Later zal de rest van zijn programma voor komend seizoen bekend gemaakt worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.