Foto: www.vanloonracing.nl

15-08-2016 – Erik van Loon en Wouter Rosegaar hadden de strijd tijdens de Baja van Hongarije vroegtijdig moeten staken. De Nederlander verkeek zich in een S-Bocht, waarnaar het wiel bleef haken en de MINI van Van Loon teveel schade opliep om verder te kunnen. Op dat moment deden beiden het nog goed, nadat ze tijdens de tweede etappe zelfs een vijfde tijd wisten te noteren. Van Loon blikte terug op deze wedstrijd.

Erik van Loon: “Heel erg jammer. We reden erg goed, de tweede stage hadden we de vijfde tijd. Tijdens de derde stage reden we serieus harder en streden we mee voor de stagewinst. Het parcours was hier en daar verraderlijk, maar het ging erg hard. We hebben laten zien dat we serieus meedoen om de overwinning, jammer dat we dit hier niet kunnen laten zien. Over twee weken gaan we naar Polen, dan gaan we proberen om deze lijn door te zetten en mee te strijden om de winst.”

Navigator Rosegaar keek daarentegen met een goed gevoel terug op deze korte rally.

Wouter Rosegaar: “De proef begon in de bossen waar het erg glad was, daarna was de stage wat meer open en we eindigden op een militair terrein met jumps en gaten. Erg gaaf, maar we moesten we goed opletten in het bos. De tweede keer was het anders rijden dan de eerste keer, maar het ging erg goed. Jammer dat het zo eindigt, want we hadden meer verdiend.”

Over twee weken trekt het team naar Polen, waar de Baja van Polen op het programma staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.