04-04-2018 – Erik van Loon keert in januari 2019 terug naar Zuid-Amerika voor deelname aan de Dakar Rally. De ervaren Nederlander moest de 2018-editie laten schieten maar gaat binnenkort beginnen aan de voorbereidingen op de grootste off-roadrally ter wereld.

De afgelopen editie moest Van Loon nog aan zich voorbij laten gaan. De ontwikkeling van zijn bedrijf had prioriteit. De grootste drukte is nu achter de rug waardoor de Nederlander een goed voorbereidingsprogramma heeft kunnen opstellen, met als doel een podiumklassering neer te zetten in de Dakar 2019. Hij komt samen met navigator Wouter Rosegaar uit met de Toyota Hilux van het Belgische Overdrive Racing. Het tweetal gebruikt de Cross Country-evenementen in Qatar, Spanje en Marokko als voorbereiding op het Zuid-Amerikaanse avontuur. Daarnaast neemt Van Loon deel aan enkele nationale rallywedstrijden.

Erik van Loon: “We hebben ambitieuze plannen. Het liefste zouden we zoveel mogelijk Cross Country wedstrijden rijden, maar dat is qua logistiek niet de beste combinatie. Een gewone rally in Nederland duurt maximaal twee dagen, terwijl een Baja al snel vijf dagen kost en een grote rally bijna anderhalve week. Ik heb het gevoel dat een continuïteit van wedstrijdsnelheid belangrijk is ter voorbereiding op Dakar. Met de Toyota kun je bijna rijden alsof het een gewone rally is, vandaar dat dit een praktische samenstelling is. Wouter en ik gaan een aantal zware wedstrijden rijden met de Toyota zodat we goed voorbereid aan de start komen en ik hoop kunnen strijden om de podiumplekken.”

Wouter Rosegaar: “Afgelopen jaar heb ik Dakar met de truck gedaan wat ook weer echt gaaf was. Maar de snelheid in de auto is toch wel wat me het meeste ligt. We beginnen al snel met Qatar, een hele lastige voor mij als navigator. Dus ook een goede rally om de samenwerking tussen Erik en mij in de auto op de proef te stellen. Spanje is altijd leuk, zowel qua deelnemersveld als qua rally. En Marokko is de ultieme laatste test voor Dakar, daar zullen we normaal gesproken ook de auto compleet hebben voor Dakar dus dan weten we echt hoe we de zwaarste rally van de wereld in gaan.”

Tijdens de Circuit Short Rally en de Zuiderzee Rally eerder dit jaar zagen we Van Loon al in actie met een Skoda Fabia R5, een wagen waarin hij snel zijn draai wist te vinden. Op basis van de goede herinneringen aan de afgelopen twee wedstrijden met de Skoda, heeft Van Loon besloten de Eurol R5 Challenge te zullen gaan afwerken.

Erik van Loon: “De eerste wedstrijden met de Fabia bevielen me beter dan verwacht. Natuurlijk heb ik nog veel te leren om meer uit de auto te halen, maar het valt me zeker niet tegen dat ik kan strijden met Bob de Jong en Jim van den Heuvel. Dus ik ga kijken hoever ik kan komen in de Challenge. Dit zijn maar drie wedstrijden en toevallig ook nog drie interessante rally’s waaronder mijn thuisrally de ELE. Om daar niet koud aan de start te staan, zullen we ook de Sezoensrally in België gaan rijden.”

Kalender 2018 (Restrerende Wedstrijden)
17 – 22 april Qatar Cross Country Rally
19 mei Sezoensrally
1 & 2 juni ELE Rally
14 & 15 juli GTC Rally
20 – 22 juli Baja Spanje
14 & 15 september Hellendoorn Rally
3 – 9 oktober Rallye du Maroc
Januari 2019 Dakar 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.