Foto: www.racexpress.nl

06-05-2016 – Erik van Loon heeft bekend gemaakt tijdens de 2017-editie van de Dakar Rally wederom actief te zijn met een Mini van het Duitse X-Raid. Daarbij zal Van Loon volgend seizoen worden bijgestaan door zijn inmiddels vertrouwde navigator Wouter Rosegaar. Van Loon eindigde tijdens de afgelopen editie als dertiende, maar weet dat er meer in zit. Daarom wil hij goed voorbereid zijn om de volgende editie hoger te kunnen eindigen.

Erik van Loon: “Het was een moeilijke keuze dit keer. Tijdens de Dakar hebben we gemerkt dat de concurrentie van X-Raid sterke auto’s heeft gebouwd en het niveau steeds dichter naar elkaar toe trekt. Uit de gesprekken die ik heb gevoerd met Sven en Tobias Quandt, de teammanagers van X-Raid, heb ik het vertrouwen gekregen dat de auto een serieuze verbeterslag krijgt. De betrouwbaarheid van de Mini blijft absoluut het sterkste punt en ook een belangrijke rede om door te gaan met deze auto.”

Wouter Rosegaar: “We hebben van alles meegemaakt met de Mini en weten wat hij wel en niet kan. Erik, de monteurs en ik kennen de auto door en door en we hebben nog steeds de ambitie om op het podium te komen van Dakar. Hopelijk gaat dit in 2017 wel lukken.”

Helemaal tevreden over de route van Dakar 2017 is Van Loon echter nog niet.

Erik van Loon: “Zeker na de afgelopen rally had ik gehoopt op zand en duinen, oftewel Peru en Chili. Helaas is het de organisatie niet gelukt om terug te keren naar die landen. Een etappe in Paraguay is vernieuwend, maar daarna zullen we veel stukken gaan herkennen van de eerdere edities vrees ik. Ik ben wel benieuwd naar de innovaties die de ASO gaat doorvoeren om het toch weer de zwaarste rally van het jaar te laten worden en geen veredelde WRC-XL rally.”

Om optimaal voorbereid aan de start te staan in Zuid-Amerika, zal Van Loon starten tijdens o.a. de Baja van Spanje en Hongarije, de OiLybia Rally te Marokko en niet te vergeten de Dakar Pre-Proloog in Valkenswaard.

Erik van Loon: “Omdat ik verwacht dat we veel gravel krijgen, maar in dat gravel ook wel eens verassingen kunnen zitten zoals fesh-fesh of rivierbeddingen, zijn Spanje en Hongarije perfecte evenementen. Spanje kennen we natuurlijk al met het team, maar blijft een goede rally om te zien waar we staan. Hongarije is alweer een aantal jaar geleden voor me. Tussendoor is die rally een paar keer veranderd, dus ik weet niet precies hoe die er nu uit ziet. Dat is altijd leerzaam voor ons en ook vanwege de ondergrond een goede oefening. In Marokko vind je daarentegen alles, zand, duinen, gravel. Dus dat is perfect om de auto flink aan de tand te voelen en door het sterke deelnemersveld een perfecte graadmeter voor Dakar! De Pre-Proloog is voor ons hét moment om sponsoren, vrienden en familie van dichtbij te laten ervaren wat we gaan doen in Zuid-Amerika. En, natuurlijk, kijken we uit naar de Nederlandse fans langs de baan!”

Maar Van Loon zal niet alleen in het buitenland in actie komen, tijdens de ELE Rally rondom Veldhoven wil Van Loon namelijk ook laten zien wat hij waard is tijdens zijn thuisrally.

Erik van Loon: “Met de ELE Rally heb ik nog een appeltje te schillen. Vorig jaar hadden we motorpech, dit jaar wil ik toch echt weer strijden voor de overwinning met de Subaru WRC!”

De Silk Way Rally staat daarentegen niet op de kalender.

Erik van Loon: “Het lijkt me een geweldige rally om te rijden. Een nieuw avontuur, veel zand en duinen, maar mijn agenda laat het niet toe. Zakelijk zit ik dan in een zeer drukke periode waardoor ik geen drie weken in Rusland en China kan zijn. Ik kijk uit naar de voorbereiding en heb er zin in om er weer vol voor te gaan!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.