Foto: www.carrrs.com

10-08-2016 – Na een aantal wedstrijden op het circuit en een overwinning in de ELE Rally kruipt Erik van Loon dit weekend weer achter het stuur van zijn MINI ALL4 Racing. De Brabander verschijnt in Hongarije samen met navigator Wouter Rosegaar aan de start van zijn eerste Baja van het seizoen, ter voorbereiding op Dakar 2017.

Erik van Loon hoopt gelijk weer het beste van zich te laten zien, en kan niet wachten om met zijn ‘nieuwe’ Mini van start te mogen gaan.

Erik van Loon: “De Mini is helemaal opnieuw opgebouwd bij X-Raid. Voor ons is het van belang om de extremen beter te leren kennen van de auto. Dus we zullen wat gaan experimenteren met de settings om zo op de harde, bumpy ondergrond een ideale feeling te krijgen. Ik heb er erg veel zin in om weer in de auto te stappen en ik hoop dat we de grootste beker mee naar huis kunnen nemen.”

Navigator Wouter Rosegaar wist in 2009 van de Baja Hongarije naar huis te gaan, en kan daar tot op de dag van vandaag nog altijd tevreden op terugkijken.

Wouter Rosegaard: “Dat was een goede overwinning met bijna 7 minuten voorsprong op de nummer twee. Erik reed destijds die rally ook met een Mitsubishi L200 en werd tiende. Leuk om te zien dat er nu nog steeds deelnemers rijden die er toen al bij waren. Wat ik me er nog van herinner is dat het een rally is met veel hard zand en heel veel bumps. De snelheden liggen er erg hoog, dus we moeten extra alert zijn voor een foutje.”

De Baja van Hongarije gaat vrijdagavond van start met een korte proloog van zo’n 10 kilometer. Na twee lange wedstrijddagen op zaterdag en op zondag wordt zondagmiddag de winnaar gehuldigd van het evenement rondom Veszprém.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.